Jeugd FTTC 1 kampioen, handhaving senioren FTTC 1

De voorjaarscompetitie is achter de rug. Dit weekend was de tiende en laatste speelronde. De Franeker tafeltennisclub kan terugkijken op een goed seizoen.

De heren van FTTC 1 beleefden een matige eerste competitiehelft (18 punten). Dankzij een betere tweede helft (33 punten) handhaafden zij zich toch in de landelijke 2e divisie. Zaterdag werd in eigen zaal met 4-6 verloren van kampioen Assen 1. Spelers Bram Parlevliet (62%), Arnold Terpstra (59%) en David Dijkhoff (47%) deden persoonlijk weinig voor elkaar onder.

Promovendus FTTC 2 is in de noordelijke 2e divisie als tweede geëindigd, op eerbiedwaardige afstand van kampioen ODI 1 uit Oudega. Dokkum 1 was de Franekers zaterdag met 3-7 de baas. In de regionale 3e klasse is FTTC 3 vijfde geworden. Dat is mogelijk voldoende voor handhaving. Een gelijkspel (5-5) tegen Dokkum 4 vormde voor dit team het sluitstuk van de voorjaarscompetitie.

De Franeker tafeltennisclub kwam met twee jeugdteams uit in de 4e klasse FlexMatch. De meeste spelers van beide teams maakten hun competitiedebuut. FTTC 1, met kernspelers Helder Staalsmid (97%) en Milan Faber (66%), won de laatste wedstrijd met 0-10 van Ready 3 en pakte daarmee de titel in deze klasse. Daarin eindigde FTTC 2 in de onderste regionen.

De najaarscompetitie start naar verwachting in september.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *