Jubileum FTTC: gebald, gebuffeld en geknuffeld

Jubileum FTTCDe Franeker tafeltennisclub heeft zaterdag zijn 40-jarig jubileum gevierd. In tafeltenniscentrum de Driesprong verzamelden zich aan het begin van de middag circa veertig tafeltennissers. Tijdens het door Reimer Bosma georganiseerde Zwitsers Reünie Toernooi stond een aantal oud-leden van FTTC voor het eerst in jaren weer achter de tafel. Ze waren uit alle windstreken naar Franeker gereisd, van Leer in Duitsland tot het Limburgse Baarlo.

Kerstkransjes en kaatskrans voor Martijn van der Heide

In een zomers warme zaal werden in diverse categorieën vier enkelspelrondes en twee dubbelrondes gespeeld. Uiteindelijk bleek Martijn van der Heide de sterkste in de hoogste poule (A1). De Tukker schreef het Zwitsers Toernooi voor de vierde keer op rij op zijn naam en was zichtbaar blij met zijn bierpakket, herinneringspenning en kaatskrans.

Links lek, rechts leeg

Het laatste object zal in het niet-Friese Tuk menig wenkbrauw doen fronsen. De organisatie heeft sterk het vermoeden dat het de eerste krans ooit is voor Van der Heide. Better let as net. Rouke Bosma uit Wageningen werd tweede in de A1-poule, Richard Heeres uit Ried derde.

Voorzitters: mooi in de prijzen

In de A2-poule was het eveneens spannend tot en met de laatste ronde. Rypster Rienk Groothoff, voorzitter van FTTC, harkte de meeste punten bij elkaar en kwam daardoor als winnaar uit de bus. Zilver en brons in deze poule waren voor twee Jannen: Jan Hartkamp (tweede) en Jan Bosgra (derde). Jan Ariaans, zoon van oud-voorzitter Richard en Jan nummer drie, won de B1-poule. Gevolgd door voormalig FTTC-praeses Peter Derkx, die zoon Frans en dochter Suzan geen prijs zag winnen. In de B2-poule was Jelke Hoekstra (alweer een oud-voorzitter) de sterkste, Niels ‘Ik kan het best maar met een versleten bat spelen’ Heeres legde beslag op het zilver.

Bardames
Bardames

Johannes Tigchelaar erelid

Na het toernooi schoven nog eens 25 leden en oud-leden aan voor het Indisch buffet van de Franeker Chinees Cheung Kwong. Voorafgaand aan het buffelen en de prijsuitreiking zette voorzitter Groothoff enkele FTTC’ers in het zonnetje vanwege hun verdiensten voor de vereniging. Er waren bloemen voor Reimer Bosma, Bertil Witvoet en Arnold Terpstra. En omdat algemeen bekend is dat zij gek zijn op kerst, was in elk boeket een heuse kerstbal gemoffeld. Voor Johannes Tigchelaar, die dit jaar veertig jaar lid van FTTC is, had Groothoff een nóg grotere verrassing in petto: het erelidmaatschap van FTTC. Tigchelaar mocht vervolgens als eerste aanvallen op het buffet. En het bleef niet bij één aanval.

Slotetappe en finish

Opperzwitser Reimer Bosma
Opperzwitser Reimer Bosma

Met volle buiken begonnen de feestvierders na het buffet aan de derde etappe van de dag: de naborrel. Niet de vervelendste etappe. In een sfeervol verlichte zaal en kantine draaide de koelkast overuren, mede dankzij de onophoudelijke inzet van bardames Annemieke Stapert, mevrouw Groothoff en Janne Tjalsma (en op het einde André Hoekstra, bardame bij uitstek).

Voor de bestuursleden, die ’s ochtends al om elf uur aanwezig waren, bestond de laatste etappe uit iets te veel cols van de buitencategorie. Maar ook zonder de FTTC-bobo’s bleef het nog lang onrustig in de Driesprong, totdat ook voor de echte diehards de finish van een prachtige jubileumdag naderde. Hier en daar werden nog wat verkeerde sporttassen meegenomen en een enkeling wachtte daardoor een fikse nachtelijke wandeling, maar verder kan teruggekeken worden op een bijzondere dag.

Just a shot
Just a shot

FTTC bedankt alle tafeltennissers, alle eters en alle overige bezoekers voor hun aanwezigheid op en bijdrage aan het 40-jarig jubileum. En muzikale buurvrouw De Harmonie voor het mogen lenen van tafels en stoelen. Over tien jaar zullen we vast weer meer zijn allen ballen, buffelen en knuffelen. Bekijk de foto’s die van deze dag zijn gemaakt.

Oud-leden die weer eens een balletje willen komen slaan, zijn van harte welkom op maandagavond (training, 20.00-21.30 uur), dinsdagavond (recreanten, vanaf 19.45 uur) of donderdagavond (vrij spelen, vanaf 19.30 uur).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *