Jubileum: Hoe gaat het met André Hoekstra?

Wanneer lokte FTTC jou?

‘Ik was een jaar of tien toen ik via Reimer Bosma in aanraking kwam met tafeltennis. Destijds was Reimer leerkracht op de Franeker basisschool De Kabas. De eerste jaren heb ik training gehad van Fokke Kuipers. Daarna volgden andere trainers, onder wie Raymond Stodel, Jan de Haan, Henk Wisselink, Rudy Raga, Alexander Heil en Anne Vlieg. En uiteraard niet te vergeten Willem de Vries!’

Waarom boeit tafeltennis jou?

‘Tafeltennis is een combinatie van techniek, snelheid, inzicht en tactiek. Die combinatie maakt het een leuk en attractief spelletje. Maar juist daarom kan het ook enorm frustrerend zijn af en toe.’

Op welk niveau heb je gespeeld?

‘Bij de iets hogere jeugd heb ik landelijk A gespeeld met Marco Seepma en Bart Wijnia. En met Douwe van der Wal en Ellen Postma speelde ik landelijk B. Maar dat is alweer twintig jaar geleden, dus misschien ben ik een paar namen vergeten. Bij de senioren noordelijke divisie en even landelijke 3e divisie. In de komende najaarscompetitie ga ik bij Tanaka uit Etten-Leur voor het eerst in mijn tafeltenniscarrière landelijke 2e divisie spelen, hetzelfde niveau als FTTC 1.’

Wat trok jou aan in FTTC?

‘De gezelligheid na de training en de competitiewedstrijden met Douwe van der Wal, Richard Heeres, Martijn van der Heide, Jan de Haan, Maria de Vries, Arnold Terpstra, Sieds Tjepkema en vaste supporter Karin Boes. Om maar een paar namen te noemen. En dat Reimer zich elke maandag opnieuw afvroeg waarom die lampen boven de bar alwéér stuk waren… Daarnaast waren de trainingen altijd van hoog niveau. Daar ben ik echt beter door geworden.’

Waar hang je uit tegenwoordig?

‘Ik woon alweer een jaar of zes in het Noord-Brabantse Roosendaal en sport nog steeds. Tafeltennis bij Tanaka dus en kaatsen bij HDKC, de gezelligste kaatsclub van Brabant! Ik werk als adviseur planning & control bij een gemeentelijke organisatie: GR Stroomopwaarts MVS. Daar houd ik me bezig met de jaarrekening, bestuursrapportages, begroting en financiële beleidsvraagstukken.’

Kom je een biertje drinken 2 september?

‘Helaas niet. Ik geniet dan nog van mijn maandenlange reis. Begin september zit ik in Tasmanië, na eerst Sumatra, een deel van Maleisië en de oostkust van Australië gezien te hebben. Daarna reis ik door naar Nieuw-Zeeland. Ik sluit vervolgens af in Thailand. Medio oktober ben ik weer in Nederland. De reünie komt voor mij dus te vroeg, maar wellicht is er na de kerst een Zwitsers Toernooi. Ik had echt graag weer eens een gezellige middag en avond doorgebracht met de leden van weleer en nu: ouwe jongens krentenbrood. Hopelijk wordt het een mooi feest. Veel plezier alvast!’

Aanmelden voor jubileumdag
Zaterdag 2 september viert FTTC zijn 50-jarig jubileum. Erbij zijn? Aanmelden kan via https://www.fttc.nl/opgave-jubileum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *