Klinkende zeges FTTC

Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het nergens. Dat moeten de tafeltennissers van FTTC 1 en 2 hebben gedacht toen beide teams vrijdag een thuiswedstrijd afwerkten. De klokkendieven wonnen respectievelijk met 9-1 en 10-0. Twee klinkende zeges.

FTTC 1

Dankzij de puike 9-1 overwinning op Reflex 1 uit Scheemda klom FTTC 1 van de zesde en laatste plaats naar de tweede plek in de noordelijke 1e divisie. Argus 3 heeft in deze divisie nog steeds ruimschoots de leiding.

Reimer Bosma en Sieds Tjepkema bleven beiden uitstekend overeind in enkel- en dubbelspel. Hun jongere teamgenoot André Hoekstra morste een punt tegen de voormalige eredivisietopper Monique Arends. Over twee weken speelt FTTC 1 uit tegen provinciegenoot Dokkum 1.

FTTC 2

De topper tussen koploper FTTC 2 en YOS 1, de nummer 2 in de 1e klasse, bleek achteraf een eenvoudige klus voor de Franekers. In tien partijen wisten de Ysbrechtumers slechts vijf games te veroveren. Richard Heeres handhaafde zijn ongeslagen status in deze najaarscompetitie, Jan Dirk Jansma wordt langzaam weer de oude en won ook al zijn wedstrijden.

Douwe Reitsma liet tegen zijn oud-clubgenoten zien dat hij sinds zijn overstap naar FTTC progressie heeft geboekt. Met overtuigend spel pakte hij drie enkels en samen met Heeres de dubbel. Door deze toffe tienklapper staat FTTC 2 al op de helft van de competitie elf punten voor op de eerstvolgende concurrent. De titel is in zicht.

FTTC 3

FTTC 3 (2e klasse) kwam vrijdagavond tegen het vlaggenschip van het ooit roemrijke Buitenpost niet verder dan een gelijkspel: 5-5. Rienk Groothoff en Rudie van der Kooij trokken de kar met beiden twee enkelzeges. Jan Bosgra zorgde voor het vijfde punt. FTTC 3 heeft zich in de veilige helft van de middenmoot genesteld.

FTTC 4

FTTC 4 (3e klasse) beleeft een dramatisch seizoen. Voor de derde keer op rij verloren de zwarthemden met 9-1. Een prestatie op zich. Arjan Zijlstra redde de Franeker eer tegen Griffioen 2 uit Wolvega. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de kans op handhaving in deze klasse bijna vervlogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *