Koploper FTTC 1 elimineert concurrent Assen 3

FTTC 1
FTTC 1

De koplopende senioren van FTTC 1 hebben gisteren in de topper tegen Assen 3 bewezen dit seizoen het sterkste team in poule A van de noordelijke 2e divisie te zijn. De Drentse nummer twee werd in Franeker met 8-2 verslagen.

De ruime zege doet vermoeden dat het een makkie was, maar dat was niet het geval. De helft van alle partijen werd beslist met alles aan de hang. Arnold Terpstra behield zijn honderd procent score: hij won met Richard Heeres de dubbel en zelf drie enkelpartijen, al werd hij bijna verrast door Richard Carabain. Martijn van der Heide en Heeres sleepten beiden twee winstpunten uit het vuur. Assen-speler Cats was hen de baas. Voor Carabain van Assen 3 waren de druiven zuur: hij speelde viermaal een vijfgamer en verloor ze allemaal.

FTTC 1 heeft nu dertien punten voorsprong op Delta Impuls 1, de nieuwe runner-up in de poule. Over twee weken moeten de Franekers minimaal 2-8 winnen van Reflex’65 om al één wedstrijd voor het einde van de competitie kampioen te worden en promotie naar de noordelijke 1e divisie te bewerkstelligen.

De wedstrijd tussen koplopers FTTC 2 en Griffioen 1 (regionale 2e klasse) is uitgesteld. Maandagavond al speelde FTTC 3 (regionale 3e klasse) knap gelijk (5-5) tegen lijstaanvoerder DOV 1. Jan Hartkamp en Bertil Witvoet wonnen beiden twee enkelpartijen.

Lees het FTTC-weekverslag op de website Franeker Sportgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *