Koploper FTTC 1 neemt afstand van concurrenten

Op de derde Super Friday van dit tafeltennisseizoen speelden drie seniorenteams van FTTC een thuiswedstrijd in tafeltenniscentrum de Driesprong. In de vierde ronde van de najaarscompetitie leverde dat twee overwinningen en één nederlaag op.

Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r)
Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r). Foto: Anne Waterlander (X-lent): http://www.x-lent.nl.

FTTC 1, koploper in de noordelijke 1e divisie, toonde vrijdag andermaal dit seizoen hét te kloppen team te zijn. Opnieuw liet het keurkorps van de Franeker tafeltennisclub een forse zege noteren: middenmoter GTTC Groningen 3 werd met 9-1 afgeserveerd. Arnold Terpstra en Frans van der Berg waren in het enkel- en dubbelspel niet te vermurwen. Harry van der Berg morste een punt, maar dat mocht de pret niet drukken.

Divisiegenoot FTTC 2 stond voor een lastige klus: TTV Appelscha 1, de nummer twee in de noordelijke 1e divisie, zoveel mogelijk punten afhandig maken. Dat lukte deels. De Zuidoost-Friezen wonnen met 4-6. FTTC’er Richard Heeres was de luis in de Appelschaster pels. De soms grillige aanvaller was bij de les en tekende voor drie enkelspelzeges. Reimer Bosma en Sieds Tjepkema wonnen samen de dubbel, maar wisten in hun enkels geen potten te breken. Door de magere zege van TTV Appelscha 1 staan de clubgenoten van FTTC 1 nu vijf punten los van de Appelschasters. Volgende week treffen beide FTTC-teams elkaar in Franeker.

FTTC 3 nestelde zich dankzij een 6-4 overwinning op Rotak 1 uit Leek stevig in de subtop van de regionale 1e klasse. Rienk Groothoff, Jan Bosgra en Rudie van der Kooij wonnen allen tweemaal. Koploper FTTC 4 liet zich in Heerenveen de kaas van het brood eten. Van Delta Impuls 2 werd met 7-3 verloren. In de spannende regionale 3e klasse duikelden de klokkendieven daardoor van de eerste naar de vijfde plaats. Bertil Witvoet won tweemaal.

Advertentie Boddeus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *