Kopposities twee FTTC-teams

Terwijl Arnold, Bram, David, Henk Jan en Rob van het eerste seniorenteam (tweede in de landelijke 2e divisie) zich een slag in de rondte trainen maar wederom niet in actie kwamen (vanwege carnaval en uitbuiken van carnaval, een frappant festijn dat we in onze contreien nauwelijks vieren – je wilt de FTTC 1-mannen niet in een gehavende Kabouter Plop-outfit zien), was er deze week toch iets te beleven in de voorjaarscompetitie.

Laten we beginnen met de jeugd. FTTC 1 heeft de hoogste teamrating in de 1e klasse FlexMatch, maar startte de eerste wedstrijd in mineur (4-6). Zaterdag poetsten Milan Faber en Djovanny dat vlekje vakkundig weg. In Eelde bliezen beiden Actief 2 met 0-10 van de tafel. Ze gunden de Drenten slechts twee games.

In de 2e klasse FlexMatch veroverde FTTC 2 de koppositie door een 3-7 overwinning op Actief 3 (Thijs van der Horst 3, Bas Elsinga 1, Rogier de Haan 1 en dubbelwinst). FTTC 3 verloor in de 4e klasse FlexMatch in eigen huis met 2-8 van Reflex’65 2 uit Hoogeveen. FTTC’er Jesse van der Molen pakte twee punten. Jarno Dijkstra en Ruben Jelsma waren dicht bij zeges, maar grepen er net naast.

Dan de senioren. FTTC 2 speelde in de 1e regionale klasse gelijk tegen Delta Impuls 2. Wommelser Douwe Reitsma behield zijn ongeslagen status, maar verloor wel met Rudie van der Kooij de dubbel van de opponent uit Heerenveen. Rudie won tweemaal, voor teamgenoot Jan Bosgra bleef de teller op nul steken.

Lijstaanvoerder FTTC 3 beleeft een geweldige seizoensstart in de regionale 3e klasse. Vrijdag gaven Laszlo Handl, Ruben Handl en Ronald van der Meer het Leeuwarder DOV 1, met in de gelederen oud-FTTC’ers Melle de Boer en Jan Kootstra, in tafeltenniscentrum de Driesprong met 10-0 het nakijken.

In de regionale 4e klasse heeft kopman Durk het druk: negen enkels, acht vijfgamers. Uit tegen Ready leed promovendus FTTC 4 de derde nederlaag van dit seizoen: 7-3. Maxim van der Bos won zijn eerste enkel in deze klasse. Durk Boersma en dubbelwinst zorgden voor de overige punten. Thom Schuitmaker wacht nog op zijn eerste individuele zege.

Eerstkomende wedstrijden

24-02 Swift (D) 1 – FTTC 1

01-03 YOS 2 – FTTC 3

01-03 FTTC 4 – Effect’78 1 (jeugd)

02-03 FTTC 1 – De Treffers’70 1 (jeugd)

02-03 FTTC 2 – Argus 2 (jeugd)

02-03 FTTC 3 – Argus 4

08-03 FTTC 4 – Buitenpost 6

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *