Louter overwinningen voor FTTC-teams

Vanwege de NK tafeltennis in Zwolle kwam lijstaanvoerder FTTC 1 dit weekend niet in actie in de landelijke 3e divisie. De overige vier seniorenteams moesten wel aan de bak, en dat deden zij met succes.

Prima invalbeurt Douwe van der Wal in FTTC 2
Prima invalbeurt Douwe van der Wal in FTTC 2

In Harkstede ontving hekkensluiter Argus 3 koploper FTTC 2. De Franekers waren heer en meester, maar hadden wel drie vijfgamers nodig om uiteindelijk met 1-9 te winnen. Martijn van der Heide en Sieds Tjepkema bleven ongeslagen. Douwe van der Wal viel uitstekend in voor de voorlopig geblesseerde Richard Heeres en liet twee enkelspelzeges noteren. Een smet op de wedstrijd was het intimiderende gedrag van twee spelers van Argus 3, waardoor het in Harkstede bijna uit de hand liep. FTTC 2 heeft zijn voorsprong in de noordelijke 2e divisie vergroot tot zestien punten.

Eén competitietrede lager (regionale 1e klasse) versloeg FTTC 3 in Twijzelerheide ANJA 1 met 2-8. Jan Bosgra won al zijn enkels. Promovendus FTTC 3 is vrijwel zeker van handhaving en strijdt nog om de tweede plek. Ook FTTC 4 (regionale 2e klasse) won met 8-2. Bertil Witvoet en Raymond Stodel tekenden ieder voor drie enkelspeloverwinningen. FTTC 5 (regionale 4e klasse) was met 7-3 te sterk voor Effekt’78 1 en heeft zelfs nog de titel in zicht. Arjan Zijlstra en Jan Hartkamp bleven aan Franeker zijde ongeslagen.

In Finsterwolde speelden de jeugdtalenten van FTTC 2 (regionale 4e klasse) de topper tegen OLDAMBT 2. De Franeker koploper versloeg de concurrent met 4-6 en stevent nu snel af op het kampioenschap. Jasper Bosch en Robin Simon wonnen beiden driemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *