Mogelijk lijfsbehoud voor senioren FTTC 2

Kampioen FTTC 1
Kampioen FTTC 1

In de laatste ronde van de voorjaarscompetitie hebben de twee divisieteams van FTTC beide 5-5 gespeeld. Kampioen FTTC 1 boekte in Harkstede tegen Argus 1 voor het eerst dit seizoen geen zege. Frans van der Berg bleef ongeslagen. Komend najaar speelt het Franeker vlaggenschip landelijke 3e divisie.

Promovendus FTTC 2, eveneens uitkomend in de noordelijke 1e divisie, hield in de degradatiepoule GTTC 3 op een gelijkspel (na een 2-5 achterstand). Doordat concurrent De Treffers ’70 2 in de andere wedstrijd ook op 5-5 bleef steken, is FTTC 2 zesde geworden. En dat is vermoedelijk voldoende voor handhaving. Invaller Bertil Witvoet versloeg GTTC-kopman Jan-Willem van der Werf. De andere punten werden gescoord door Martijn van der Heide (2) en Reimer Bosma (2).

De senioren van FTTC 3 verloren in eigen huis met 4-6 van Ready 1. Daarmee zijn de Franekers geëindigd op de vijfde plaats in de 1e klasse. De kans is groot dat dit team na één seizoen alweer degradeert. Donderdag versloeg FTTC 4 (3e klasse) YOS 2 met 4-6. Daarmee is dit team tweede geworden. In Ysbrechtum gaf Bertil Witvoet geen partij uit handen. Mark Buwalda en Arjan Zijlstra zorgden voor de overige twee punten.

Kampioen FTTC 2
Kampioen FTTC 2

Zaterdag hebben ook de jeugdteams het voorjaarsseizoen afgesloten. FTTC 1 won met 2-8 van Delta Impuls 3 en is als tweede geëindigd in de 3e klasse. Remco Mellema bleef in Heerenveen ongeslagen. Kampioen FTTC 2 (5e klasse) won nipt van Hou-Tafel ’77: 4-6. In de laatste competitiewedstrijd verloor Jasper Bosch zijn eerste enkelpartij van dit seizoen.

In de jeugdminicompetitie is FTTC 3 er net niet in geslaagd de titel te veroveren. ODI 1 was met 1-4 te sterk en eiste het kampioenschap voor zich op. FTTC 4 eindigde net na FTTC 3 als derde, mede dankzij twee overwinningen op de slotdag (5-0 en 4-1).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *