Monsterzege FTTC 1 brengt eerste plek in zicht

frans-bijmaat-1De terugkeer van FTTC 1 in de landelijke 2e divisie draaide een week geleden uit op een kleine teleurstelling. In Gouda werd de seizoensouverture met 6-4 verloren. Afgelopen zaterdag toonden de Franeker tafeltennissers veerkracht: in het eigen tafeltenniscentrum de Driesprong werd Bijmaat 1 uit het Noord-Hollandse Huizen met 9-1 aan de kant gezet. Jan de Haan en Frans van den Berg sloten al hun partijen winnend af. Alleen Bram Parlevliet morste een punt.

Dankzij deze monsterzege staat promovendus FTTC 1 op de tweede plek. De achterstand op koploper Assen 1, het andere team uit Noord-Nederland in deze divisie, bedraagt slechts één punt. Komend weekend speelt FTTC 1 in Leiden tegen Scylla de derde wedstrijd van de najaarscompetitie. Het seizoen is nog pril, maar FTTC 1 lijkt zich te kunnen gaan mengen in de kampioensstrijd.

FTTC 2 is het tweede seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub dat de regionale competitie is ontstegen. In de noordelijke 1e divisie maken de Franekers dit seizoen hun comeback. Opnieuw werd dit weekend met 6-4 verloren, ditmaal thuis van provinciegenoot Delta Impuls 1. Mogelijk pakt middenmoter FTTC 2 deze week tegen collega-promovendus DOTO 1 uit Siddeburen meer punten.

Overige uitslagen

  • Regionale 1e klasse: FTTC 3 – Buitenpost 2 4-6
  • Regionale 2e klasse: Dokkum 3 – FTTC 4 4-6
  • Regionale 3e klasse: Delta Imnpuls 4 – FTTC 5 6-4
  • Regionale 2e klasse (jeugd): GTTC 3 – FTTC 2 4-6

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *