Nils Aukema en Martijn van der Heide winnen Zwitsers Toernooi

JZT 4
Ynse Winter (aanmoedigingsprijs), Jorn Lars van Beem (2e), Nils Aukema (1e) en Robin Simon (3e)

Afgelopen weekend opende de Franeker tafeltennisclub (FTTC) het nieuwe jaar met het traditionele Zwitsers Toernooi. Een ludiek puntenhandicaptoernooi voor (oud-)leden en genodigden. Dit jaar werd voor het eerst ook een Junior Zwitsers Toernooi georganiseerd.

Jeugd

Zaterdagochtend namen acht jeugdspelers het tegen elkaar op in tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg. Ze speelden vijf enkelrondes en maakten voor het eerst kennis met het lastige dubbelspel.

De talentvolle Nils Aukema maakte de verwachtingen waar. Of hij nu met 7-0 of 10-0 achterstand aan een partij begon: de kleine man uit Dronrijp trakteerde al zijn tegenstanders op een nederlaag.

Alleen tegen zijn jongere plaatsgenoot Jorn Lars van Beem, die verrassend sterk speelde en uiteindelijk tweede werd, had Nils het lastig (2-1, 21-19 in de beslissende game). Robin Simon legde beslag op het brons. De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Ynse Winter.

Alle deelnemers aan het Junior Zwitsers Toernooi
Alle deelnemers aan het Junior Zwitsers Toernooi

Senioren

’s Middags was het de beurt aan de senioren. Vanaf 14.00 uur namen 21 spelers elkaar de maat.

Martijn van der Heide is dé specialist op het gebied van Zwitserse Toernooien. Ook dit jaar schreef de uit Franeker afkomstige Tukker het toernooi op zijn naam.

Sije de Graaf uit Dronrijp (2e), Tjarko Bosma uit Hilversum (3e) en Arnold Terpstra uit Leeuwarden (4e) vielen ook in de prijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *