Peter Zwama en Erwin Heijnen winnaars FKS

Finale A-klasse: Peter Zwama vs. Erwin Wijnsma
Finale A-klasse: Peter Zwama vs. Erwin Wijnsma

Zaterdag vond in tafeltenniscentrum de Driesprong de eerste editie van het door FTTC georganiseerde Franeker Kampioenschap Standaardbat (FKS) plaats. Aan dit toernooi namen 23 spelers van tafeltennisclubs uit de drie noordelijke provincies deel. Allen speelden vanaf de poulefase met hetzelfde, soms lastig te hanteren, standaardbat. Het type bat waarmee vroeger werd getafeltennist. Back to basic dus.

In de A-klasse (licentie C-E) werd in twee poules gespeeld om vier plekken in de halve finale. Lokale outsiders Douwe Reitsma en Richard Heeres werden beiden derde in hun zesmanspoules en pisten dus net naast de pot. Erwin Wijnsma (Dokkum) en Peter Zwama (TTV Assen) bereikten uiteindelijk de finale, die met 4-3 werd gewonnen door Zwama. De derde prijs werd een prooi voor Bram Parlevliet (Ready).

In de B-klasse (licentie F-H) was het minstens even spannend. FTTC’er Jan Hartkamp, die gewend is om met noppen te spelen, werd in deze klasse knap derde. In de kleine finale versloeg hij Dirk Nicolai (Dokkum). De finale ging tussen Erwin Heijnen (Rotak) en Siemon Klijnstra (Dokkum). Beide spelers maakten er een ware thriller en uitputtingsslag van. Na bijna drie kwartier tafeltennis bleek Heijnen net de sterkste te zijn (4-3).

De prijswinnaars
De prijswinnaars

Winnaars Zwama en Heijnen gingen beiden met een krans om de nek naar huis en mogen in Drenthe aan de buren uitleggen wat die kaatskrans aan hun muur heeft te betekenen. Alle prijswinnaars ontvingen een goed gevuld levensmiddelenpakket van Poeisz.

Het uiterst geslaagde FKS vraagt om een herhaling. In 2015 hoopt FTTC het eerste Friese WUTTO-toernooi (wereldranglijst standaardbat) te mogen organiseren in Franeker.

1 gedachte over “Peter Zwama en Erwin Heijnen winnaars FKS”

  1. Pingback: Poule-indeling Sije de Graaf Standaardbattoernooi | FTTC: Tafeltennis in Franeker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *