Promovendus FTTC 1 koploper landelijke 2e divisie

Geheel links op de foto: Frans van den Berg en Bram Parlevliet van FTTC 1.
Nog geen tijd voor bloemen en champagne, maar FTTC 1 is goed op weg in de landelijke 2e divisie.

In het voorjaar promoveren en in het najaar opnieuw kampioen worden. Dit droomscenario is voor de senioren van FTTC 1 na drie competitiewedstrijden nog steeds binnen bereik.

Zaterdag werkten de Franekers in Leiden verder aan hun kampioensmissie. Het derde team van eredivisieclub Scylla werd meteen op een 0-2 achterstand gezet, maar kwam daarna ijzersterk terug: 3-2. Daarna gingen de partijen om en om naar FTTC 1 en Scylla 3. Arnold Terpstra (2), Bram Parlevliet (2) en Frans van den Berg (1) verlieten Leiden met een 5-5 gelijkspel op het scorebord.

Kopman Van den Berg baalde flink van zijn offday, maar bleef realistisch: ‘Arnold en Bram hebben mijn mindere dag prima kunnen opvangen. Dat is waar het bij teamsport om gaat: je moet het samen doen. Liever zelf één winnen en 5-5 spelen dan drie winnen en met 7-3 de boot in gaan.’ Doordat lijstaanvoerder Assen 1 verloor, is FTTC 1 de nieuwe koploper in de landelijke 2e divisie. Komende zaterdag is HBC 1 in Heemstede de volgende opponent.

Fries D-kampioen Sieds Tjepkema (FTTC)
Sieds Tjepkema (FTTC 2)

Tegen een gemankeerd DOTO 1 kwam het gepromoveerde FTTC 2 (noordelijke 1e divisie) vrijdagavond niet in de problemen. Harry van den Berg, Sieds Tjepkema en Richard Heeres zorgden in Siddeburen voor dubbele cijfers: 0-10. Volgende week is in Drenthe koploper en titelkandidaat Assen 2 de geduchte tegenstander.

Bij Drachten 1 versus FTTC 3 was het vrijdagavond de hele avond stuivertje wisselen. De einduitslag lag daarom voor de hand: 5-5. Kopman Rienk Groothoff behield zijn ongeslagen status. Douwe Reitsma scoorde de andere twee punten. FTTC 3 draait mee in de top van de regionale 1e klasse.

FTTC 4 (2e klasse) veroverde donderdagavond de koppositie dankzij een 7-3 overwinning op Buitenpost 3. Raymond Stodel schitterde met driemaal winst in de enkel. FTTC 5 (3e klasse) speelde 5-5 tegen Anja 3. Arjan Zijlstra en Amnoi Tampa wonnen beiden tweemaal.

De jeugd van FTTC 2 (2e klasse) beleeft een lastig seizoen. Zaterdag werden de Franeker talenten in eigen huis met 1-9 verslagen door lijstaanvoerder Dokkum 2. Robin Simon redde de spreekwoordelijke eer.

Bulk 10-Daagse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *