Reserves Franeker tafeltennisclub overtuigend kampioen

De senioren van de Franeker tafeltennisclub mogen even uitblazen: na tien wedstrijdronden zit de najaarscompetitie erop. Beide jeugdteams van FTTC spelen zaterdag hun laatste wedstrijden.

Het tweede seniorenteam is zaterdag in het eigen tafeltenniscentrum de Driesprong kampioen in de noordelijke 2e divisie geworden. FTTC 2 begon met een comfortabele voorsprong van zeven punten aan de topper tegen provinciegenoot Dokkum 1. De bezoekers namen met 1-3 het voortouw, waarna Douwe van der Wal het welletjes vond en overtuigend het kampioenspunt binnentikte. Na driemaal winst van Harry van den Berg, twee zeges van Van der Wal en één overwinning van Douwe Reitsma werd de wedstrijd toch nog winnend afgesloten: 6-4. In het voorjaar mogen de mannen het, samen met teamgenoten Sieds Tjepkema en Richard Heeres, opnieuw proberen in de noordelijke 1e divisie.

Voor FTTC 1 stond er niets meer op het spel: handhaving in de landelijke 2e divisie werd twee weken geleden al veiliggesteld. Toch werd zaterdag vol vuur gespeeld. Tegenstander US 1 moest met minstens 9-1 winnen om op de slotdag nog kampioen te worden. Ondanks het feit dat veel partijen in deze bizar lange, emotionele wedstrijd pas na vijf games werden beslist, lukte dat de Amsterdammers: het werd zelfs 0-10.

De jeugdteams van FTTC, beide uitkomend in de regionale 2e klasse, deden het opnieuw uitstekend. FTTC 2 versloeg in eigen zaal Nordic 1 uit Kollum met 8-2. Sam Blits bleef ongeslagen. Ids Koster en Ruben Handl-Vigh wonnen beiden twee enkelpartijen. Als FTTC 2 zaterdag minimaal gelijkspeelt tegen Assen 3, is dit team kampioen. Dat zou een prestatie van formaat zijn. FTTC 1 ontdeed zich zaterdag van het Groninger Vinkhuizen 2: 7-3. Kim Antonisse, onlangs nog finaliste op een landelijk jeugdranglijsttoernooi, won al haar partijen. Nils Aukema (2) en Pieter Miedema (2) maakten het zevental compleet.

Ook de regionale seniorenteams van FTTC zijn klaar. Donderdagavond speelden de drie teams thuis. Promovendus FTTC 3 is in de regionale 1e klasse geëindigd op de derde plaats, na lang te hebben meegedaan om de titel. Van kampioen Delta Impuls 2 werd met 2-8 verloren. Junior Henk Jansma scoorde voor de Franekers de punten en bezorgde Delta-kopman Elvis Nieuwland (de speler met het hoogste individuele percentage in deze klasse) ondanks het kampioenschap een nare avond.

FTTC 4 (regionale 2e klasse) sloot tegen Delta Impuls 3 af met een gelijkspel en lijkt daarmee te eindigen op de tweede plek. Ook FTTC 5 liet 5-5 noteren. Amnoi Tampa verzorgde de helft van de Franeker punten. Het vijfde seniorenteam (regionale 3e klasse) is vierde geworden en handhaaft zich.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *