Senioren FTTC 1 onderuit in en tegen Hilversum

Franeker Tafeltennisclub FTTC | Logo

Een week geleden gaven de senioren van FTTC 1 (landelijke 2e divisie) in de thuiswedstrijd tegen Assen 1 na een 5-2 voorsprong de overwinning uit handen. Afgelopen zaterdag begonnen de Franekers tegen Hilversum 2 stroef. Na twee verloren vijfgamers stond het in Hilversum algauw 6-1. Dankzij twee enkelspelzeges van Arnold Terpstra en één overwinning van Bram Parlevliet werd uiteindelijk een heel grote nederlaag voorkomen: 7-3. Voor FTTC 1, dat opnieuw in de degradatiezone verkeert, is er komende week tegen Alexandria ’66 2 (Rotterdam) en de wedstrijd daarna tegen Blauw-Wit 1 (Almelo) serieus werk aan de winkel.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) kwam dit weekend niet in actie. FTTC 3 wel: in Dokkum werd het tweede team van TTV Dokkum met 1-9 aan de kant gezet. Douwe Reitsma, Raymond Stodel en Rudie van der Kooij bleven alle drie ongeslagen. Alleen het dubbelspel werd in Dokkumer voordeel beslist. Dankzij deze ruime overwinning is FTTC 2 de nummer twee in de regionale 1e klasse, vlak achter Ready 1.

In de regionale 4e klasse was FTTC 4 maandagavond in IJlst met 4-6 net te sterk voor Effect ’78 1. Ronald van der Meer bleef aan Franeker zijde ongeslagen. Jan Hartkamp (2) en Laszlo Handl (1) maakten het halve dozijn winstpunten vol. Een klasse lager incasseerde debutant FTTC 5 zijn eerste nederlaag van het seizoen. Bergum 2 was de klokkendieven met 6-4 de baas. Durk Boersma behield zijn honderd procent score. Thom Schuitmaker zorgde voor het vierde punt.

Jeugdcompetitie
Het eerste jeugdteam van FTTC, de afgelopen twee seizoenen kampioen in respectievelijk de 4e klasse FlexMatch en de 3e klasse FlexMatch, boekte in deze voorjaarscompetitie zijn tweede overwinning. Ditmaal werd het Drentse Actief Vries 2 met 6-4 verslagen. Thijs van der Horst viel in voor Helder Staalsmid en deed dat uitstekend: net als teamgenoot Milan Faber won hij twee enkels en twee dubbels. FTTC 1 heeft na drie wedstrijden slechts twee punten achterstand op lijstaanvoerder DTTC ’78 1 uit Appingedam.

Voor FTTC 2 (4e klasse FlexMatch) draaide ook de derde wedstrijd van het seizoen uit op een nederlaag: Reflex ’65 1 uit Hoogeveen versloeg de Franeker jeugdreserves met 3-7. Rogier de Haan en Bas Elsinga wonnen beiden één enkelspel en samen een dubbel.

FTTC 3 is zaterdag begonnen aan de Table Stars-competitie. In deze laagdrempelige jeugdcompetitie worden op vijf zaterdagen elke keer twee wedstrijden volgens het Davis Cup-systeem gespeeld. Voor FTTC 3 verschenen Guido Reitsma en Jarno Dijkstra achter de tafel. Zowel van het Leeuwarder Ready 4 als van Reflex ’65 2 verloren zij met 4-1. In beide wedstrijden scoorde Jarno het enige Franeker punt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *