Tafeltennisclinic laat kaatsters Kaatsfan.nl zweten

Clinic kaatsfan kaatsen tafeltennis
Foto: Anne Waterlander (http://www.x-lent.nl)

Kaatsen en tafeltennis: hebben deze ogenschijnlijk volstrekt uiteenlopende sporten iets met elkaar gemeen? Een bal natuurlijk, maar ook snelheid, conditie, timing en vooral voetenwerk. Voor stichting Kaatsfan.nl voldoende redenen om haar kaatsters middels een pittige tafeltennisclinic bij de Franeker tafeltennisclub (FTTC) voor te bereiden op het aankomende kaatsseizoen.

Clinic 2
Foto: Anne Waterlander (http://www.x-lent.nl)

Het team van Kaatsfan.nl bestaat dit jaar uit twee damesparturen en twee meisjesparturen. Vrijdagavond ervoeren tien sportsters in tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg in Franeker dat tafeltennis niet die lome zomeravondsport is die zeer geliefd is op campings, maar veel uithoudingsvermogen, motorische vaardigheden en tactisch inzicht vereist.

Clinic 3
Foto: Anne Waterlander (http://www.x-lent.nl)

De anderhalf uur durende clinic was een initiatief van voorzitters Rienk Groothoff en Wybe Visser. Samen met Jan Willem van Beem wonnen zij in 1997 voor Dronrijp de Bond. FTTC-voorzitter Groothoff kaatst zelf nog steeds. Als tafeltennisser viel het hem op dat bij veel kaatsers het voetenwerk ondermaats is. Visser (Kaatsfan.nl) pikte dit op en liet zijn kaatsters opdraven bij FTTC om vooral dit element van de sport extra te trainen.

Clinic 4
Foto: Anne Waterlander (http://www.x-lent.nl)

Onder leiding van Rienk Groothoff en Douwe van der Wal volgden de dames een intensief trainingsprogramma. Daarin kwamen ook onder andere spin, de service, tactiek en de positionering achter de tafel aan bod. Afgewisseld met conditie- en balansoefeningen. Kortom, een uitstekende voorbereiding op een kaatsseizoen dat – nu de krokussen uit de grond schieten en de eerste kieviten in aantocht zijn – met rasse schreden nadert. De reacties van de kaatsters van Kaatsfan.nl waren veelzeggend: “Leuk, leerzaam en echt nieuwe inzichten opgedaan. Wist niet dat je van tafeltennis zo kunt zweten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *