Tafeltennissers FTTC 1 glansrijk kampioen in landelijke 3e divisie

Het zat er al weken aan te komen. Zaterdagavond werd het bezegeld: het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub is glansrijk kampioen geworden in de landelijke 3e divisie. In de naderende voorjaarscompetitie behoort FTTC 1 tot de sterkste 44 herenteams van Nederland. Een nieuwe uitdaging in de landelijke 2e divisie wacht.

In het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong versloegen de heren middenmoter SVE 2 uit Utrecht met 7-3. Voldoende om al twee ronden vóór het einde van de competitie de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Wat heet: nummer twee Tafeltennis Zwolle 1 volgt op een respectabele afstand van 23 punten. Met een gemiddelde van 8,5 punt per wedstrijd is FTTC 1 dit seizoen ongenaakbaar.

Dat blijkt ook uit de individuele winstpercentages van de Franekers. Kopman Jan de Haan won al zijn zeventien enkelpartijen (100%) en zijn teamgenoten doen het niet veel minder: Arnold Terpstra (83%, 10/12, ontbreekt op de kampioensfoto), David Dijkhoff (80%, 16/20), Bram Parlevliet (80%, 16/20). In de laatste uitwedstrijden, tegen Tafeltennis Zwolle 1 en Victory ’55 1 uit Volendam, staan vooral die winstpercentages en de daaraan gekoppelde ratings op het spel. De wedstrijden zelf zijn om des keizers baard.

Overige uitslagen

  • Noordelijke 2e divisie: FTTC 2 – Midstars 2 2-8
  • Regionale 3e klasse: Buitenpost 7 – FTTC 4 5-5
  • Noordelijke divisie (jeugd): FTTC 1 – Argus 3 3-7
  • Regionale 1e klasse (jeugd): FTTC 2 – Argus 4 4-6

Start to Tabletennis

Wil je meer bewegen en lijkt tafeltennis jou leuk? Kom dan op donderdagavond (19.00-20.00 uur) tafeltennissen bij de Franeker tafeltennisclub. FTTC is gestart met een gezellige Start to Tabletennis-groep voor volwassenen onder leiding van trainer Reimer Bosma. Lees meer

Games algemeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *