Terpstra en Glimmerveen winnen Sije de Graaf-toernooi

Winnaars Sije de Graaf FTTC 2015 Standaardbat

De foto’s van het Sije de Graaf Standaardbattoernooi zijn te bestellen bij X-lent

Vandaag heeft FTTC het Sije de Graaf Standaardbattoernooi 2015 georganiseerd. Een sportief eerbetoon aan de zeer gewaardeerde, doch helaas in maart véél te jong overleden, FTTC’er Sije de Graaf. Bij de emotionele opening door Rienk Groothoff waren mem Lucy, heit Ruurd en meer familieleden aanwezig. Uit handen van de FTTC-voorzitter ontvingen zij een speciaal ingelijst Sije de Graaf-clubshirt dat door veel clubgenoten is voorzien van een handtekening.

Daarna ging het toernooi van start. In de A-klasse streden zes spelers om de eretitel en de traditionele Franeker krans. De finale eindigde in een clash tussen de twee spelers met de hoogste NTTB-rating (licentie C): titelverdediger Peter Zwama (Assen) en Arnold Terpstra (FTTC). In de finale versloeg Terpstra zijn Drentse concurrent (4-2). En dat was een enorme verrassing, want Terpstra had vóór dit toernooi zelden een wedstrijd gespeeld met een standaardbat. Toch nog een krans dus voor voormalig PC-kaatser Terpstra.

In de B-klasse delfden twee spelers van Dokkum (Dirk Nicolai en Martijn Kooistra) in de halve finale het onderspit tegen de broeders Glimmerveen van tafeltennisvereniging Drachten. Jornert en Wolfert Glimmerveen maakten er een spannende – en hoogstaande, vanwege het verzorgde technische spel van beide heren – finale van, die uiteindelijk met 4-3 werd gewonnen door Jornert.

Alle prijswinnaars keerden huiswaarts met een riant door de Franeker vestiging van Albert Heijn gesponsord boodschappenpakket. Nadat de filiaalmanager van de AH de insteek van dit bijzondere tafeltennistoernooi van FTTC ter ore kwam, werd meteen ook een prachtig bos bloemen voor de ouders van Sije meegegeven. Een fantastisch gebaar voor een geweldig toernooi. Komend jaar verwacht FTTC van het Sije de Graaf Standaardbattoernooi een heus WUTTO-wereldranglijsttoernooi te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *