Twee FTTC´ers noordelijk kampioen

FTTC Noordelijke kampioenschappen tafeltennis 2015Dit weekend werden in sporthal De Spreng in Assen de noordelijke klassenkampioenschappen gehouden. Voor dit tafeltennistoernooi ontvingen de sterkste Noord-Nederlandse spelers uit de najaarscompetitie een uitnodiging. Drie spelers van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) gaven acte de présence, twee van hen veroverden een noordelijke titel.

Bij de senioren (noordelijke 2e divisie) werd Richard Heeres zondag noordelijk kampioen. De 39-jarige Riedster stond na drie gewonnen wedstrijden in de finalewedstrijd oog in oog met de eveneens nog ongeslagen Arnoud Hofman (Delta Impuls), van wie hij in de competitie verloor. Ditmaal trok Heeres aan het langste eind. In een boeiende marathonpartij was de FTTC’er net te sterk (4-3).

Ook jeugdspeler Henk Jansma bezorgde FTTC een noordelijke titel. In de competitie verloor hij geen enkele wedstrijd en ook zaterdag bleef de 14-jarige tafeltennistelg in Assen fier overeind. Jansma bleef spelers van onder andere Actief Eelde en TTV Appelscha voor.

FTTC-senior Douwe Reitsma (regionale 2e klasse) schoot uit de startblokken en zou zich hebben gekwalificeerd voor de kruisfinales, maar de – verder prima – wedstrijdorganisatie gooide roet in het eten door te goochelen met uitslagen. De Wommelser aanvaller werd het kind van de rekening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *