Tweede tienklapper tafeltennissers FTTC 1

Afgelopen weekend traden de eerste twee seniorenteams van de Franeker tafeltennisclub aan in Groningen. GTTC 2 en GTTC 4 waren de gastheren.

FTTC 1 startte vorige week in de landelijke 3e divisie met een afgetekende 10-0 overwinning op DOV 1 uit Heerhugowaard. Tegen GTTC 2 was zaterdag wéér sprake van Franeker machtsvertoon. Opnieuw werd een tienklapper uit de hoge hoed getoverd. Een knap staaltje, waardoor de voorsprong van FTTC 1 na twee wedstrijden al negen punten bedraagt. Jan de Haan, Bram Parlevliet en David Dijkhoff vierden het na afloop samen met FTTC 2 uitbundig in de vooral blauwgeel gekleurde Groninger kantine.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) legde het in zijn openingswedstrijd af tegen GTTC 4. Douwe van der Wal bleef als enige FTTC’er knap ongeslagen. Raymond Stodel bracht het vierde winstpunt op het scorebord. Vrijdag mogen de mannen opnieuw naar Groningen reizen. Dan is het Middelstumer Midstars 2 de tegenstander.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) kreeg in Drachten een flinke tik. Drachten 3 was met 9-1 te sterk. Amnoi Tampa redde de Franeker eer. FTTC 3 (regionale 2e klasse), dat de najaarscompetitie begon met een zege, kwam afgelopen week niet in actie.

De jeugd van FTTC 1 (noordelijke divisie) speelde na een valse start tegen Vinkhuizen 1 afgelopen zaterdag gelijk tegen Assen 2: 5-5. In eigen zaal was er tweemaal winst voor Ruben Handl-Vigh én Sam Blits. Nils Aukema maakte het gelijkspel definitief. FTTC 2 (regionale 1e klasse) verloor opnieuw met 6-4, ditmaal van Dokkum 2. Robin Simon (2) en Jasper Bosch (2) verzorgden de complete Franeker puntenproductie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *