Verlies FTTC 1 ondanks prima debuut Bukowski

De Franeker tafeltennisclub is in mineur aan de voorjaarscompetitie begonnen. Alle drie seniorenteams liepen in het eerste speelweekend tegen een 7-3 nederlaag aan.

In de landelijke 2e divisie ontmoette FTTC 1 in het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Dorp Avanti 1, dat een vergelijkbare teamrating heeft. Het werd niet de dag van David Dijkhoff en Bram Parlevliet. Beide twintigers moesten driemaal bakzeil halen. Adrian Bukowski, overgekomen van Disnierats (Hoorn), maakte zijn debuut voor de Franekers. En dat werd een prima debuut: hij won tweemaal. Het derde punt werd FTTC 1 in de schoot geworpen na opgave door een tegenstander. Komende zaterdag is Tempo-Team 3 uit Amsterdam de volgende tegenstander in tafeltenniscentrum de Driesprong in Franeker.

Het gedegradeerde FTTC 2 komt dit seizoen uit in de regionale 1e klasse. Tegen Drachten 1 kende dit team een valse start. Tot 2-2 konden de Franekers de tegenstander bijbenen, daarna duurde het tot 7-2 voordat het derde punt werd binnengesleept. Rudie van der Kooij was met tweemaal enkelwinst en winst in de dubbel (met Jan Bosgra) de grote man aan Franeker zijde. Voor Henk Jansma bleef de teller op nul steken.

Ook FTTC 3 (regionale 4e klasse) ging met 7-3 onderuit. De mannen waren vrijdagavond niet opgewassen tegen Delta Impuls 4 uit Haskerdijken. Jan Hartkamp (2) en Ronald van der Meer (1) verzorgden de hele Franeker puntenproductie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *