Verliezend FTTC 1 klimt in de landelijke 2e divisie

Twee enerverende wedstrijden en veel publiek bepaalden zaterdagavond de sfeer in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong. FTTC 1 gaf een voorsprong uit handen, FTTC 2 boog een achterstand om.

Arnold ‘Superservice’ Terpstra. Alias Terp.

Na de oorwassing van een week geleden is het alle hens aan dek voor de senioren van FTTC 1 om degradatie uit de landelijke 2e divisie te voorkomen. In de laatste thuiswedstrijd van het voorjaarsseizoen ontvingen de Franekers runner-up Pecos 2. De uitwedstrijd werd met 9-1 verloren, ditmaal bleef de schade beperkt: Pecos 2 reisde met een krappe 4-6 overwinning terug naar Oegstgeest.

Bram Parlevliet is momenteel de man in vorm bij FTTC 1. Ook zaterdag trok de Leeuwarder Katwijker in Franeker dienst de kar. Hij won tweemaal in een competitiewedstrijd die maar liefst vijf uren duurde. Alleen al de door Arnold Terpstra gewonnen openingspartij tegen de taaie verdediger Ronald Rijsdorp vergde een uur tijd. FTTC 1 is ondanks de nederlaag opgeklommen naar de derde plek in de landelijke 2e divisie, maar is slechts drie punten verwijderd van de rode zone. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het dus spannend.

Sport algemeen

Douwe van der Wal (archieffoto).

Ook enerverend was het op het centercourt waar nummer 2 FTTC 2 het opnam tegen koploper Buitenpost 1. De achterstand op de leidende provinciegenoot bedroeg bij aanvang van de wedstrijd vijf punten. Alleen een flinke zege op de Buitenposters zou FTTC 2 terug in de titelrace brengen.

De Franekers bezorgden de tegenstander zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen, maar het lijkt erop dat de 6-4 zege te karig is om nog kampioen te kunnen worden. Hoewel dat niet ondenkbaar is: FTTC 2 ontvangt in de laatste competitieronde de hekkensluiter, terwijl Buitenpost 1 mogelijk een hele kluif zal krijgen aan de wispelturige nummer drie Emmen 1. Harry van den Berg (2), Douwe van der Wal (2) en Douwe Reitsma (1) scoorden de Franeker punten. Ook het Douwedubbel leverde een winstpunt op.

FTTC 4 speelde afgelopen week een dubbele wedstrijd. In eigen huis werd zowel met Dokkum 3 als met Delta Impuls 3 afgerekend. Beide wedstrijden eindigden in een 7-3 overwinning voor de Franekers, die lijken af te stevenen op de titel en op promotie naar de regionale 1e klasse.

In de andere poule van de 2e klasse pakte FTTC 3 de mannen van YOS 2 met 8-2 in. De geroutineerde klokkendieven klommen daarmee naar de tweede plek. Koploper Dokkum 2 heeft de kampioensbubbels echter al het maag-darmkanaal laten passeren en is zeker van promotie. FTTC 5 (3e klasse) won met 7-3 van Effect’78 1, maar staat nog steeds op een beroerde vijfde plek.

Het eerste jeugdteam (2e klasse) verloor in Finsterwolde nipt van OLDAMBT 2. Nils Aukema, Robin Simon en Jasper Bosch wonnen alle drie één enkelpartij. In datzelfde Groninger dorp won FTTC 2 (3e klasse) met 4-6 van OLDAMBT 3. FTTC-talent Sam Blits maakte indruk en bleef knap ongeslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *