Vier vragen voor… Jelle Bouwer (Buitenpost)

Tafeltennis Jelle Bouwer TTV Buitenpost interview

In de eerste ‘Vier vragen voor…’ gaf Richard Heeres (FTTC) het stokje door aan Jelle Bouwer (TTV Buitenpost). Wat beweegt de regerend Heren E-kampioen en voorzitter van TTV Buitenpost?

1. Wie is Jelle Bouwer?

‘Ik ben 28 jaar, woon in het Duitse Hamburg, werk als solution engineer voor Imperial Tobacco en speel in het eerste seniorenteam van TTV Buitenpost. Door mijn werk ben ik veel op reis binnen en buiten Europa. Mijn functie heeft vooral te maken met de implementatie van grote ICT-projecten op tabaksproductielijnen. Ik ben niet altijd fysiek in Buitenpost aanwezig, vandaar mijn bijnaam “achterzitter” van TTV Buitenpost. Die club heeft mijn passie al vanaf mijn tiende jaar.’

Sport algemeen

2. Hoe ziet je tafeltennisloopbaan er in grote lijnen uit?

‘Ik ben ooit op een camping in Frankrijk begonnen met tafeltennis. Wellicht is dat het begin van mijn tafeltenniscarrière. Het heeft ook te maken met mijn vader. Die speelde vroeger in Drachten. Na die zomervakantie ben ik gestart bij TTV Buitenpost. Daar heb ik mijn eerste competitiewedstrijden gespeeld in team 6. Na een aantal jaren competitie spelen, onder andere in landelijk C, heeft Titus Damsma mij gevraagd voor GTTC. Daar heb ik landelijk B- en landelijk A-kampioenschappen gevierd.

Daarna begon voor mij de seniorencompetitie. Ik ben toen overgestapt naar Argus in Harkstede. Daar heb ik een seizoen landelijke 3e divisie gespeeld, maar dat was iets te hoog gegrepen. Ik was 18 jaar en kreeg andere interesses. Mijn individuele hoogtepunt behaalde ik tijdens mijn laatste grote jeugdtoernooi. Ik veroverde de derde plaats op het NK voor Junioren B en mocht daardoor de volgende dag meedoen bij de A-licentie. Ik kwam door de poule en nestelde me zo bij de laatste 16 van Nederland. Een absoluut hoogtepunt, nooit heb ik dat niveau meer gehaald. Een heel mooie ervaring.

Ik ben op mijn negentiende gestopt met tafeltennis en heb vervolgens overal en nergens gewerkt en stages gedaan. In Amerika heb ik de KLM flight acadamy gevolgd. Tijdens de laatste examenvlucht in de States dacht ik weer eens aan tafeltennis, zo ben ik na vier jaar pauze weer begonnen.

Ook ben ik in het bestuur van TTV Buitenpost gestapt als voorzitter. Ik heb het voorrecht om met een aantal hardcorepingpongers de club helemaal opnieuw op de kaart te zetten. Dat begint zo langzamerhand zijn vruchten af te werpen. We horen weer tot de top 5 van Friese clubs. Komend seizoen hebben we zes seniorenteams en misschien één jeugdteam. Iets waar we als bestuur en leden supertrots op zijn. Daarnaast hebben we met Peter Verweij een geweldige trainer binnengehaald, waardoor we als club zeker beter zijn gaan presteren.’

3. Wat is je doel voor de komende FK in Franeker?

‘Ik denk dat ik word ingedeeld bij de D-licentie. Dus ik hoop op een paar leuke wedstrijden. Voor serieuze resultaten kom ik eerlijk gezegd nog tekort. Ik heb de afgelopen twee jaar de E-licentie gewonnen, langzaam stijgt mijn niveau weer. Sinds afgelopen zomer speel ik niet meer met noppen. Ik heb hard getraind om de overstap naar het gladde rubber te maken. Dus ik beschouw dit als een leerjaar.’

4. Welke speler van een andere Friese club mogen we van jou in de volgende ‘Vier vragen’ aan de tand voelen en waarom?

‘Johan Vogelzang. Hij is in Mantgum twee jaar geleden een nieuwe club begonnen. Ons derde team heeft afgelopen seizoen tegen MTV’14 de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Ik ben zeer benieuwd hoe Johan de toekomst van MTV’14 ziet en of hij weer zo’n spectaculair FK gaat spelen als vorig jaar, toen hij in de finale van de D-licentie matchpoints tegen uiteindelijke winnaar Sieds Tjepkema (FTTC) niet wist te verzilveren.’

 

Tekstbureau Teksttalenten: sponsor van de FK tafeltennis 2016
Tekstbureau Teksttalenten: sponsor FK 2016

1 gedachte over “Vier vragen voor… Jelle Bouwer (Buitenpost)”

  1. Pingback: FK: Vier vragen voor… Johan Vogelzang (MTV’14) | FTTC: Tafeltennis in Franeker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *