Vierde zege voor FTTC 1 – Tweede jeugdteam verstevigt koppositie

In de strijd om handhaving in de landelijke 2e divisie hebben de senioren van FTTC 1 zaterdag hun vierde zege van het voorjaarsseizoen behaald. In Amsterdam klopte de Franeker promovendus US 2 met 4-6. Arnold Terpstra had met twee enkelspelzeges en winst in de dubbel (met David Dijkhoff) een groot aandeel in de overwinning. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1, dat is opgeklommen tot de derde plek, koploper Pecos 1 uit Oegstgeest.

In de noordelijke 2e divisie lijkt het doek voor FTTC 2 langzaamaan te vallen. Mede door personele problemen beleven de reserves van de Franeker tafeltennisclub een onstuimig seizoen. Zaterdag werd opnieuw verloren, ditmaal met 9-1 van GTTC Groningen 4. Sieds Tjepkema bracht nog één Franeker punt op het scorebord. FTTC 2 staat met zeventien punten uit zes wedstrijden stevig onderaan.

Verlies was er ook voor FTTC 3 (regionale 2e klasse). In de Driesprong verloren de reservereserves met 3-7 van Drachten 2. Jan Bosgra kwam tweemaal tot winst. FTTC 4 noteerde wél een overwinning. De nummer drie in de regionale 4e klasse versloeg het Leeuwarder DOV 2 met 7-3.

Het eerste jeugdteam van FTTC, hekkensluiter in de noordelijke divisie, liep in Assen tegen het tweede jeugdteam van de gelijknamige tafeltennisvereniging op tegen een 8-2 nederlaag. Sam Blits en Ruben Handl scoorden beiden één punt. Lijstaanvoerder FTTC 2 (1e klasse) zette Assen 3 met 4-6 aan de kant dankzij overwinningen van Robin Simon (2), Jasper Bosch (2) en Pieter Miedema (1) en dubbelwinst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *