Viermaal verlies voor FTTC

Vanwege de voorjaarsvakantie was er dit weekend een beperkt competitieprogramma. Vier van de vijf seniorenteams kwamen wel in actie. Alle teams verloren.

FTTC 1 (landelijke 2e divisie) heeft sinds een derde plaats in de voorjaarscompetitie 2019 een abonnement op de degradatiezone. Desondanks degradeerde dit team sindsdien nooit. Dit jaar komt het opnieuw uit in de landelijke 2e divisie. En daarin staat het wederom in die ongewenste zone.

Ruim twee uurtjes rijden bracht de mannen naar Rotterdam. Daar wachtte Alexandria ’66 2. Geen misselijk team. David Dijkhoff brak de ban, voor het eerst dit seizoen voor FTTC maar ook persoonlijk: eindelijk de hatelijke nul kwijt. Daarna gingen de vijfgamers over en weer, beide teams mochten niet klagen. Uiteindelijk werd het 6-4. David Dijkhoff en Bram Parlevliet wonnen beiden tweemaal. Rob Seldenrijk gaf, ondanks een trainingsachterstand, flink weerwerk. Komende week ontvangt FTTC 1 hekkensluiter Blauw-Wit 1. Mogelijk kunnen de mannen zich daarna weer richting handhaving oprichten.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) heeft twee uitgestelde wedstrijden achter de rug. Na drie weken stilzitten was zaterdag in Groningen Idéfix 1 de tegenstander. En dat is niet het hondje van Obelix. De Franekers verloren met 8-2, de eerste nederlaag. Met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg kan het nog alle kanten op. Na een 8-0 achterstand maakten de geelzwarthemden – het nieuwe clubtenue komt eraan – namens Henk Jansma en invaller Douwe Reitsma er nog 8-2 van.

In de regionale 4e klasse kwam FTTC 4 er net niet aan te pas tegen medemiddenmoter Buitenpost 5: 4-6. Ronald van der Meer en Laszlo Handl voorkwamen een hogere score. Beiden wonnen één enkel en beiden de dubbel.

In eigen huis verloor FTTC 5 (regionale 5e klasse) met 3-7 van Delta Impuls 3. Durk Boersma (die zijn 100%-score verloor), Jelle Smits en Thom Schuitmaker wonnen alle drie één enkelpartij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *