Vlaggenschip FTTC nipt ten onder

Na het gelijkspel van vorige week in Hoorn ontvingen de senioren van FTTC 1 (landelijke 2e divisie) zaterdag Pecos 1 uit Oegstgeest. De Franekers keken snel tegen een 0-3 achterstand aan, maar wisten daarna dankzij Arnold Terpstra (2), Bram Parlevliet (1) en dubbelwinst het tij enigszins te keren: 4-6. Sieds Tjepkema bleef met lege handen. Komende zaterdag staat de heren een lange autorit te wachten. In Venray is Red Stars 1 dan de volgende tegenstander.

FTTC 2 (regionale 1e klasse) kampt met blessureleed. Tegen Dokkum 2 traden de Franeker reserves aan met een invaller: Jan Hartkamp. De kopman van het derde seniorenteam viel verdienstelijk in en boekte één enkelspelzege. Jan Bosgra sleepte op zijn bosgraiaans twee overwinningen uit het vuur. Rudie van der Kooij voegde één punt aan het scorebord toe. Dokkum 2 keerde echter met een 4-6 overwinning huiswaarts. Vrijdag speelt FTTC 2 in Heerenveen de prille topper tegen Delta Impuls 2.

FTTC 3 veroverde dankzij een 6-4 overwinning op Effekt’78 1 uit IJlst de koppositie in de regionale 4e klasse. Jan Hartkamp bleef in eigen zaal ongeslagen. Ronald van der Meer (2) en Laszlo Handl (1) zorgden voor de overige Franeker punten. Vrijdag speelt FTTC 3 opnieuw thuis. Ditmaal tegen Griffioen 2 uit Wolvega.

Het eerste jeugdteam van FTTC komt uit in de 4e klasse FlexMatch. Zaterdag pakte FTTC 1 in tafeltenniscentrum de Driesprong de eerste competitiepunten van dit najaarsseizoen. Weliswaar werd met 3-7 verloren van GTTC Groningen 5, maar Milan Faber en Helder Staalsmid zullen in hun nopjes zijn met hun enkelspelzeges. Samen met Rogier de Haan won Helder bovendien een dubbelpartij. Zaterdagmiddag ontvangt FTTC 1 het Leeuwarder Ready 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *