Vooruitblik competitie deze week

Volg FTTC op Facebook!

De voorjaarscompetitie nadert haar ontknoping. Deze week staat voor de vier seniorenteams van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) de voorlaatste competitieronde op de agenda.

FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) is de laatste twee weken goed op dreef. Tegen OLDAMBT 1 (8-2) en De Treffers’70 2 (7-3) werden overwinningen geboekt. Vrijdagavond speelt FTTC 1 een thuiswedstrijd tegen Midstars 2 uit Middelstum. Een 6-4 zege is voldoende voor de derde plaats, en dus handhaving.

De spelers van FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) oriënteren zich al de hele week op welk merk champagne de voorkeur heeft. Thuis tegen Oost 1 uit Assen is vrijdagavond een 6-4 overwinning genoeg om de kurken te laten knallen en het kampioenschap al één wedstrijd voor het einde van de competitie te vieren. Lukt dat vrijdag nog niet, dan biedt de champagne ook uitkomst.

Na de festiviteiten kunnen de meeste tafeltennissers van FTTC zich opmaken voor de organisatie van de Franeker basisscholenkampioenschappen tafeltennis (zaterdagmiddag). De kampioenschampagne zal dus gedoseerd in hun keelgaten moeten verdwijnen om de andere dag 46 basisschoolleerlingen aan te kunnen.

Donderdagavond spelen ook de twee regionale seniorenteams een thuiswedstrijd in tafeltenniscentrum de Driesprong. Voor FTTC 3 (regionale 2e klasse) staat weinig meer op het spel: handhaving is een feit, de titel ligt buiten bereik. Tegenstander is Buitenpost 1, de aanstaande kampioen.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) heeft nog enkele punten nodig om degradatie te ontlopen. Tegen het Leeuwarder DOV 1, dat naar verwachting kampioen wordt, zullen punten moeten worden gesprokkeld. Beide wedstrijden beginnen, net als de wedstrijden van FTTC 1 en FTTC 2, om 20.00 uur. Publiek is welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *