Wisselende resultaten teams FTTC

Afgelopen weekend hadden de senioren van FTTC 1 (landelijke 2e divisie) een vrije zaterdag. De thuiswedstrijd van FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) werd op verzoek van tegenstander Emmen 1 uitgesteld naar een nog te bepalen nieuwe datum.

In tafeltenniscentrum de Driesprong moest FTTC 3 zaterdag wél aantreden. De Franekers, die stabiel meedraaien in de regionale 1e klasse, ontvingen hekkensluiter Drachten 1. Na een 2-3 achterstand sleepten ze nog een gelijkspel uit het vuur: 5-5. Douwe Reitsma won driemaal, maar moest in een vijfgamer tegen Uilke Komrij wel alle zeilen bijzetten. Jan Bosgra bracht de overige twee winstpunten voor FTTC 3 op het scorebord.

Tegen Buitenpost 6 behaalde FTTC 4 zijn tweede overwinning in deze najaarscompetitie: 3-7. Marcel Talma en Jan Hartkamp pakten beiden de volle buit, Laszlo Handl (zie foto) won één enkelpartij. Marcel was blij met de teamprestatie en zijn eerste hattrick voor FTTC 1: ‘In een goed verwarmde zaal met twee tafels hebben we in Buitenpost de wedstrijd naar onze hand kunnen zetten. Al met al een leuk avondvullend uitstapje. In het donker van de avond vertrokken we weer. Tegen middernacht kwamen we in Franeker aan.’ FTTC 4 staat tweede in de regionale 4e klasse, met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. (Wie het complete verslag van Marcel wil lezen kan hem hiervoor appen.)

In Heerenveen was FTTC 5 Delta Impuls 4 nipt de baas. Dankzij winstpartijen van Durk Boersma (3: nog steeds ongeslagen deze competitie) en Thom Schuitmaker (2) en dubbelspelwinst (Maxim van den Bos/Durk Boersma) werd een 4-6 overwinning behaald. Debutant FTTC 5 staat keurig en onbedreigd op de derde plaats in de regionale 5e klasse.

De jeugd van FTTC 1 blijft maar in de stoute schoenen staan. Na twee kampioenschappen op rij denk je: er zal nu toch weleens een eind komen aan de successen? Nee dus: na vier competitieronden staat dit team ook in de 2e klasse FlexMatch gewoon weer bovenaan. Zaterdag werd het Leeuwarder Ready 2 afgetekend met 0-10 verslagen door vaste FTTC-spelers Helder Staalsmid en Milan Faber.

FTTC 2 liep in de 3e klasse FlexMatch opnieuw tegen een nederlaag aan. Actief Vries 3 was in Vries met 8-2 te sterk voor de Friezen. Thijs van der Horst en Bas Elsinga redden allebei een punt. FTTC 2 staat op de laatste plaats, maar het seizoen is nog niet op de helft.

In de Table Stars-competitie verloor FTTC 3 zaterdag tweemaal: met 3-2 van Reflex’65 2 uit Hoogeveen en met 4-1 van het Groninger Vinkhuizen 1. Jarno Dijkstra scoorde alle drie FTTC-punten.

Medio maart worden de Table Stars-competitie en de jeugdcompetitie vervolgd.

Wedstrijden deze week:

Alexandria ’66 2 – FTTC 1
Idéfix 1 – FTTC 2
FTTC 4 – Buitenpost 5
FTTC 5 – Delta Impuls 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *