Wisselvallig weekend voor FTTC

Poeisz Sponsor Actie FTTC Franeker tafeltennis
Jeugd Sponsor Actie: verdien geld voor FTTC! Lees meer: http://tinyurl.com/ojjpjfd

FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) begon het nieuwe seizoen sterk vorige week (8-2 winst op Assen 2). Vrijdagavond stond de lastige uitwedstrijd tegen TTV Appelscha 1 op het programma. Ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Franeker kopman Arnold Terpstra werd deze met 4-6 gewonnen. Frans van der Berg (3) en Harry van der Berg (3) namen de volledige FTTC-puntenproductie voor hun rekening.

FTTC 2 (noordelijke 1e divisie) kreeg in Harkstede een flinke domper te verwerken. In sporthal De Borgstee waren niet alleen de spelers van Argus 1 een obstakel, maar ook de omstandigheden. Er zullen in Noord-Nederland weinig zalen zijn waar het zó warm en zó fel verlicht is. Om maar te zwijgen van de abominabel slechte, blessures uitlokkende vloer. Argus 1 klopte de Franekers in een vijf uren durende worsteling met 8-2. Pas om 01.00 uur werd de laatste bal geslagen. Reimer Bosma en Sieds Tjepkema wonnen beiden eenmaal.

FTTC 2 Franeker competitie senioren
FTTC 3

FTTC 3 raakte zaterdag in Leeuwarden zijn koppositie kwijt. Ready 2 was met 6-4 net te sterk voor de Franeker promovendus. PC-notabele Jan Bosgra boekte twee enkelspelzeges, Douwe Reitsma één. Ook de dubbel (Douwe Reitsma/Rudie van der Kooij) werd eenvoudig gewonnen. FTTC 4 (regionale 3e klasse) ging eveneens aan het gas. In eigen huis was Buitenpost 3 een maatje te groot: 2-8. Arjan Zijlstra en Jan Koster voorkwamen dubbele cijfers.

Beter verging het de twee jeugdteams van FTTC die uitkomen in de reguliere competitie. Na de 1-9 zeperd van vorige week sleepte FTTC 1 (regionale 3e klasse) in Vries een 4-6 overwinning uit het vuur. Bowe van der Geest en Nils Aukema wonnen allebei tweemaal, terwijl Dirk Jelmer Bijlsma voor één zege tekende. FTTC 2 (regionale 5e klasse) bleef dankzij een 3-7 overwinning op Reflex’65 1 koploper. In Hoogeveen wonnen Pieter Miedema, Harm Marten Winter en Robin Simon alle drie twee enkels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *