21 januari: Friese kampioenschappen tafeltennis in Leeuwarden

De toppers van tafeltennissend Fryslân komen zaterdag 21 januari in actie bij het Fries kampioenschap tafeltennis in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden. Van 09.00 tot 18.00 uur strijden zowel jeugd als senioren om de felbegeerde Friese titels.

Zo komt Arnoud Meijer zijn Friese titel van vorig jaar verdedigen, de Dokkumer die bij eerste divisionist Hilversum furore maakt en die in 2011 voor het eerst in de allerhoogste categorie aan het Nederlands kampioenschap meedeed. De Dokkumer – die in het najaar kampioen werd met Hilversum 1 in de tweede divisie – zal in de opgeleefde Franeker Jan de Haan (scoorde dit najaar voor US 1 uit Amsterdam in de tweede divisie een winstpercentage van 67 procent) een fikse opponent vinden. Ook verliezend finalist van vorig jaar Arnold Terpstra uit Franeker is nog altijd een opponent van formaat.

Daarnaast zijn in de hoogste categorie tafeltennissers van andere verenigingen zoals FTTC uit Franeker, TTV Appelscha, ODI uit Oudega-SWF, TTV Anja uit Zwaagwesteinde, Effect’78 uit IJlst en natuurlijk Ready uit Leeuwarden actief als gevaarlijke outsiders voor de titel. Bij de senioren wordt gestreden op zes niveau’s c.q. licentieklassen.

Bij de dames is drievoudig kampioene Sandra van Gaalen van YOS uit Ysbrechtum de te kloppen favoriete. Bij de jeugd is de titelverdediger ook weer present: David Dijkhoff uit Leeuwarden. Hij zal het dit jaar moeilijker krijgen nu er stevige tegenstand vanuit TTV Appelscha bij is gekomen.

De organisatie van het Fries kampioenschap is in handen van de Leeuwarder tafeltennisvereniging Ready, voor het derde jaar op rij. Het FK wordt altijd door een Friese vereniging georganiseerd, onder auspiciën van de Nederlandse Tafeltennisbond afdeling Noord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *