Prima slot competitie voor FTTC

Voor de Franeker tafeltennisclub (FTTC) stond afgelopen week de laatste competitieronde op het programma. FTTC presteerde prima: alle vijf seniorenteams wonnen.

FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) ontving koploper Argus 3. Alleen met een 10-0 overwinning konden de Franekers nog kampioen worden. In de derde partij pakten de Harkstedenaren het benodigde punt, waarna ze er vervolgens enigszins met de pet naar gooiden. FTTC 1 won met 8-2 dankzij overwinningen van Martijn van der Heide en Reimer Bosma (beiden 3 plus de dubbel) en André Hoekstra (1). De 9-1 nederlaag tegen Argus in de eerste wedstrijd heeft de Franekers de das om gedaan.

FTTC 2, kampioen in de regionale 1e klasse, nam het op tegen Ready 3. Van een leien dakje ging het niet, toch werd met 6-4 gewonnen. Richard Heeres won al zijn enkels en met Douwe van der Wal de dubbel, waarmee Heeres dit seizoen in enkel- en dubbelspel ongeslagen bleef. Van der Wal won twee enkels, Douwe Reitsma verloor driemaal. Komend seizoen spelen de Franekers noordelijke 2e divisie.

FTTC 3 heeft zich dankzij een knappe 6-4 zege op kampioen Dokkum 2 waarschijnlijk gehandhaafd in de 2e klasse. Rudie van der Kooij en Jan Bosgra wonnen beiden tweemaal, Jan Hartkamp won één enkel. Ook de dubbel was een prooi voor de routiniers van FTTC.

FTTC 4 verraste met een 7-3 overwinning op Drachten 3, de eerste zege dit seizoen. Arjan Zijlstra en Jan Koster bleven ongeslagen, Johannes Tigchelaar kwam opnieuw niet tot winst. FTTC 4 is gedegradeerd naar de 4e klasse.

FTTC 5 versloeg Schieringen 1 met 7-3, vooral dankzij de sterk spelende Bertil Witvoet, die al zijn enkels en samen met Sije de Graaf de dubbel won. Mihai Blai pakte twee potten, De Graaf bleef op één steken. FTTC 5 speelt ook komend seizoen 3e klasse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *