Seniorenteams FTTC spinnen garen

Wedstrijdbriefjes tafeltennis FTTCOp het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub staat dit seizoen geen maat. Vrijdag werd thuis tegen Argus 2 de zevende zege op rij geboekt. FTTC 1, koploper in de noordelijke 2e divisie, versloeg de Harkstedenaren overtuigend met 9-1. Arnold Terpstra en Richard Heeres bleven beiden in de enkel en dubbel ongeslagen. Sieds Tjepkema moest alleen zijn meerdere erkennen in Argus-kopman Norbert Schuur. Komende week wacht FTTC 1 de topper tegen nummer twee TTV Assen 3.

FTTC 2 deed eveneens goede zaken door hekkensluiter Delta Impuls 2 met 9-1 in te pakken. Jan Bosgra liet één veer, maar Rienk Groothoff en Douwe Reitsma wonnen al hun enkels. Samen met dubbelspecialist Rudie van der Kooij, die voor de gelegenheid was opgetrommeld in Leeuwarden, zegevierde Reitsma ook in de dubbel. Door dit uitstekende resultaat staan de Franekers nu aan kop in de regionale 2e klasse. Een koppositie die ze overigens moeten delen met Ready 4 en Griffioen 1.

De competitiespelers van FTTC 3 hebben donderdagavond opnieuw gewonnen. In tafeltenniscentrum de Driesprong in Franeker werd ditmaal Ready 5 met 6-4 verslagen. Dankzij deze overwinning handhaven de Franekers zich op detweede plaats in de regionale 3e klasse. Bertil Witvoet bleef andermaal ongeslagen. Jan Koster (2) en Jan Hartkamp (1) deden ook een duit in het zakje.

Zaterdagmiddag speelde het eerste jeugdteam van FTTC thuis tegen Dokkum 2. De wedstrijd eindigde in een 9-1 overwinning voor de Franeker promovendus, de nummer twee in de regionale 3e klasse. Koploper Ready 1 won met 10-0 en staat nu twee punten voor. Voor FTTC 1 tekenden Henk Jansma en Remco Mellema beiden voor drie winstpartijen. Teamgenoot Nils Aukema verloor de laatste enkel van de middag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *