Tweemaal 8-2 winst voor senioren FTTC

FTTC 1
FTTC 1

De tafeltennissers in Noord-Nederland zijn begonnen aan de tweede helft van de najaarscompetitie.

Het eerste jeugdteam van de Franeker tafeltennisclub heeft zaterdag in de topper tegen Ready 1 zijn koppositie verspeeld. FTTC 1 verloor met 6-4, waardoor de Leeuwarder titelrivaal nu één punt voorsprong heeft op de Franekers. Voor FTTC scoorde Mark Buwalda twee punten. Teamgenoten Remco Mellema en Nils Aukema wonnen beiden eenmaal.

In Siddeburen boekten de senioren van FTTC 1 de zesde overwinning van dit seizoen. De Franeker koploper in de noordelijke 2e divisie versloeg hekkensluiter DOTO 1 met 2-8. FTTC’er Richard Heeres stond geen game af aan de Groningers en scoorde zijn vierde hattrick. Reimer Bosma en Sieds Tjepkema wonnen beiden tweemaal. Ook de dubbel Tjepkema/Heeres was goed voor een punt.

FTTC 2 heeft donderdagavond gelijkgespeeld tegen YOS 2. Een week geleden werd thuis nog met 3-7 verloren van hetzelfde team. In Ysbrechtum zorgden Douwe Reitsma (2) en Rudie van der Kooij en Jan Bosgra (beiden 1) voor de punten. Ook de dubbel werd een prooi voor de Franekers. FTTC 2 staat op de derde plaats in de regionale 2e klasse, op vier punten van koplopers Griffioen 1 en Ready 4.

FTTC 3 (Arjan Zijlstra ontbreekt op de foto)
FTTC 3

FTTC 3 boekte in Dokkum tegen het vierde seniorenteam van de gelijknamige tafeltennisvereniging verrassend een 2-8 zege. Daardoor stijgen de klokkendieven met stip naar plek twee in de regionale 3e klasse, hoewel ze in deze spannende competitie slechts twee punten boven de degradatielijn staan. Man in vorm Bertil Witvoet en verdediger Jan Hartkamp bleven in Dokkum beiden fier overeind.

In Leeuwarden werd zaterdagmiddag de derde ronde van de duocompetitie voor jeugd gehouden. Aan deze instapcompetitie doen twee FTTC-teams mee. FTTC 1 (Jasper Bosch en Pieter Miedema) won de eerste wedstrijd met 5-0 en verloor de tweede nipt met 2-3 van koploper ODI 1. FTTC 2 won (4-1) en verloor (2-3) eveneens. Harm Marten Winter zorgde voor het leeuwendeel van de Franeker punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *