Zes FTTC-teams starten in najaarscompetitie

Franeker Tafeltennisclub FTTC | Logo

Corona houdt zich koest. Niets staat de start van de competitie in de weg. Dit seizoen komt de Franeker tafeltennisclub met vier seniorenteams en twee jeugdteams uit in de najaarscompetitie. In de eerste ronde staan zes uitwedstrijden op het programma.

Senioren
Het eerste seniorenteam (Arnold Terpstra, Bram Parlevliet, David Dijkhoff en Rob Seldenrijk) mag het voor het zevende seizoen op rij proberen in de landelijke 2e divisie. Daarin handhaafden de Franekers zich afgelopen voorjaar na een flinke eindspurt. Komende zaterdag is in Amsterdam Tempo-Team 4 de eerste tegenstander van FTTC 1.

FTTC 2 komt andermaal uit in de noordelijke 2e divisie. Deze tafeltennisformatie bestaat uit een zestiger (Jan Dirk Jansma), een vijftiger (Sieds Tjepkema), een veertiger (Richard Heeres), een dertiger (Douwe Reitsma) en drie twintigers (Henk Jansma, Lennert Keuning en debutant Roan Mulder). Vrijdag trappen de heren in Ysbrechtum af tegen promovendus YOS 1.

FTTC 3 staat tien competieronden in de regionale 1e klasse te wachten. PC-ponghâlder Jan Bosgra keert terug na een seizoen YOS. Verder bestaat dit ervaren team uit Raymond Stodel, Rudie van der Kooij en Bertil Witvoet. Zaterdag wordt in Leeuwarden gestart tegen Ready 2.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) is ingedeeld in een poule met maar liefst tien teams. De heren (Jan Hartkamp, Ronald van der Meer, Ruben Handl, Laszlo Handl en debutant Marcel Talma) en dame (Lydia Slinkman) van dit team mogen hun handen dichtknijpen dat ze geen halve competitie hoeven te spelen. YOS 3 is vrijdag in Ysbrechtum de eerste opponent.

Jeugd
Het eerste jeugdteam werd afgelopen voorjaar kampioen in de 4e klasse FlexMatch en mag het dit seizoen een trapje hoger proberen. FTTC 1 bestaat uit twee spelers: Helder Staalsmid en Milan Faber. Zaterdagmiddag beginnen zij hun competitieavontuur in de 3e klasse FlexMatch in Drenthe, waar de spelers van Actief Vries 3 op hen staan te wachten.

FTTC 2 (Thijs van der Horst, Rogier de Haan en Bas Elsinga) neemt het op in de 4e klasse Flexmatch. Voor hun eerste wedstrijd hoeven ze niet ver te rijden: in Leeuwarden binden ze zaterdagmiddag de strijd aan met Ready 2.

Wedstrijden deze week
Vrijdag 16-09 (s): YOS 1 – FTTC 2 (noordelijke 2e divisie)
Vrijdag 16-09 (s): YOS 3 – FTTC 4 (regionale 3e klasse)
Zaterdag 17-09 (j): Actief Vries 3 – FTTC 1 (3e klasse FlexMatch)
Zaterdag 17-09 (j): Ready 2 – FTTC 2 (4e klasse FlexMatch)
Zaterdag 17-09 (s): Ready 2 – FTTC 3 (regionale 1e klasse)
Zaterdag 17-09 (s): Tempo-Team 4 – FTTC 1 (landelijke 2e divisie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *