Valse start FTTC 1 in Amsterdam

Dit weekend is de najaarscompetitie gestart. Alle tafeltennisteams van de Franeker tafeltennisclub kwamen in actie: vier seniorenteams en twee jeugdteams. Dat leverde driemaal winst, één gelijkspel en twee nederlagen op.

FTTC 1
De senioren van FTTC 1 (voor het zevende seizoen op rij uitkomend in de landelijke 2e divisie) beleefden hun seizoensouverture in Amsterdam. In de voormalige VOC-stad stak het vlaggenschip van FTTC tegen Tempo-Team 4 met horten en stoten van wal. Na een 5-0 achterstand wist Bram Parlevliet met twee enkelspeloverwinningen het tij nog enigszins te keren, maar teamgenoten David Dijkhoff en Arnold Terpstra liepen averij op. De wedstrijd eindigde in een 8-2 nederlaag. Komende zaterdag gaat Avanti 1 uit Hazerswoude-Dorp voor anker in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong.

FTTC 2
In Ysbrechtum verging het FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) een stuk beter. Promovendus YOS 1 werd met 1-9 verslagen. Jan Dirk Jansma en Douwe Reitsma pakten de volle buit. Henk Jansma liet een puntje liggen en heeft zichzelf straftraining beloofd. Zaterdag is Argus 2 uit het Groninger Harkstede in eigen zaal de volgende tegenstander.

FTTC 3
Ook FTTC 3 (regionale 1e klasse) ging voortvarend van start. Tegen het Leeuwarder Ready 2 boekten de mannen een overtuigende 1-9 zege. Raymond Stodel en Rudie van der Kooij wonnen beiden drie enkelspelen. Jan Bosgra verloor één enkel, maar won wel samen met Van der Kooij het dubbelspel. Zaterdag ontvangt het derde team Drachten 1.

FTTC 4
In de regionale 3e klasse kwam promovendus FTTC niet verder dan een 5-5 gelijkspel tegen YOS 3. Ronald van der Meer trok de kar bij de Franekers. Hij was twee keer succesvol in de enkel en zegevierde met Laszlo Handl in de dubbel. Jan Hartkamp en Handl voegden daar beiden één overwinning aan toe. Donderdagavond wacht Ready 3.

Jeugd FTTC 1
Het jeugdteam FTTC 1 werd in het voorjaar kampioen en promoveerde naar de 3e klasse FlexMatch. Die goede lijn zette dit team zaterdag in de uitwedstrijd tegen het Drentse Actief Vries 3 door: 2-8. Helder Staalsmid was goed voor vier punten, Milan Faber voor twee punten. Bovendien wonnen zij samen beide dubbelpartijen. Zaterdagmiddag nemen ze het thuis op tegen Talero 1 uit Leek.

Jeugd FTTC 2
In Leeuwarden was Ready 2 in de openingswedstrijd met 9-1 te sterk voor de jeugdspelers van FTTC 2 (4e klasse FlexMatch). Thijs van der Horst redde de spreekwoordelijke sportieve eer. Zaterdag komt GTTC Groningen 4 op visite.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *