Najaarscompetitie: FTTC’ers in de startblokken

De najaarscompetitie staat op het punt van beginnen. FTTC is daarin vertegenwoordigd met vijf seniorenteams en drie jeugdteams.

Seniorenteams
De senioren van FTTC 1 handhaafden zich in het voorjaar in de landelijke 2e divisie. Dit seizoen, met op landelijk niveau een nieuw competitiesysteem (vier tegen vier), krijgen Arnold Terpstra, David Dijkhoff, Bram Parlevliet en Rob Seldenrijk versterking van oud-eredivisiespeler Henk Jan Wils.

FTTC 2 heeft een plek toegewezen gekregen in de noordelijke 1e divisie. Naast Jan Dirk Jansma en Henk Jansma in dit team één nieuw gezicht: Eelke Cramer. En een bekend gezicht: Sieds Tjepkema. FTTC 3 (Douwe Reitsma, Rudie van de Kooy, Jan Bosgra, Bertil Witvoet) komt dit seizoen opnieuw uit in de regionale 1e klasse. In de voorjaarscompetitie ontliep dit seniorenteam degradatie maar net.

FTTC 4 treedt in ongewijzigde samenstelling aan in de regionale 4e klasse, waarin het afgelopen seizoen keurig derde werd. Dit team bestaat uit Jan Hartkamp, Ronald van der Meer, Marcel Talma, Johannes Tigchelaar en Laszlo Handl. FTTC 5 maakte begin dit jaar met een derde plek in de regionale 5e klasse zijn competitiedebuut. Durk Boersma, Jelle Smits, Thom Schuitmaker en Maxim van den Bos zullen die prestatie dit najaar minimaal willen handhaven.

Jeugdteams
Na drie kampioenschappen op rij heeft het eerste jeugdteam van de Franeker tafeltennisclub het geschopt tot de 1e klasse FlexMatch. Er staan veel ritjes naar Groningen en Drenthe op de kalender. Helder Staalsmid en Milan Faber krijgen dit seizoen versterking van Thijs van der Horst en FTTC-clubkampioen Djovanny Nieuwland.

FTTC 2 kon in het voorjaar snuffelen aan de 3e klasse FlexMatch. Dit najaarsseizoen gaan Rogier de Haan en Bas Elsinga samen op pad met Jarno Dijkstra. Eind september start ook TableStars, een laagdrempelige competitie voor beginnende jeugdige tafeltennissers. In die competitie verdedigen Guido Reitsma, Jolijn de Haan, Lotte Vijver, Jesse van der Bent, Luuk Jesse de Wit en Jesse van der Molen de clubkleuren van FTTC.

Wedstrijden van deze week
Vrijdag 15-09 (20.00 uur): Argus 1 – FTTC 2
Vrijdag 15-09 (20.00 uur): FTTC 4 – Buitenpost 5
Vrijdag 15-09 (20.00 uur): FTTC 5 – Delta Impuls 4
Vrijdag 15-09 (20.00 uur): Delta Impuls 2 – FTTC 3
Zaterdag 16-09 (13.00 uur): FTTC 1 (j) – GTTC Groningen 1
Zaterdag 16-09 (13.00 uur): FTTC 2 (j) – Olympia ’54 2
Zaterdag 16-09 (16.00 uur): Vriendenschaar 1 – FTTC 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *