Gedenkwaardige jubileumdag: FTTC 50 jaar

Gister een fantastische jubileumdag beleefd! Een halve eeuw: dat is héél bijzonder. Circa zeventig (oud)-leden vierden deze mijlpaal. Oprichter-trainer Willem de Vries was er bijna de hele dag bij. Zoveel leden getraind. Strenge trainer destijds {‘Mut ik dy even een skop onder de kont geven of su?’), maar een warme en gewaardeerde man. Trainer Siep de Jong helaas niet kunnen traceren.

Reimer Bosma werd terecht benoemd tot erelid. Er waren winnaars van de door Marit Venema en Jan Dirk Jansma uitstekend samengestelde digitale pubquiz, met vragen over de historie van FTTC. Erelid en oudste lid Johannes Tigchelaar onthulde met voorzitter Maria de Vries het nieuwe Vriendenclubbord. Dat ziet er een beetje uit als een platform voor een sleutelparenclub, maar dat is absoluuut niet de bedoeling! Hulde voor Johannes’ creativiteit!

Voor de meesten even uitbuiken na het smakelijke driegangenmenu van De Doelen. Jopie ‘DJ Quickfinger’ Dijkstra maakte het feest compleet. We denken, of althans de schrijver van dit epistel: over pas 25 jaar weer een jubileum? Nee, Waarom niet over vijf jaar alweer? (Maar ik denk dat de bestuursleden even fronsen bij deze zin: slechts een suggestie.)

Iedereen heel erg bedankt voor zijn en haar aanwezigheid. Dat wat gisteren is gebeurd is waarom we nog steeds bestaan: een warme vereniging met historie. Een club! Willem beaamde dat gisterochtend tijdens een vroeg koffiemoment: ‘We hewwe altiid probeard om niet alleen naar de top te kiken, maar om iedereen it gefoel te geven erby te horen. Alleen su kin je in moaie klub hewwe.’

Meer foto’s op de Facebookpagina van FTTC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *