Parlevliet op dreef tegen domstedelingen

In de landelijke 2e divisie hebben de senioren van FTTC 1 zaterdag het thuisduel met collega-middenmoter SVE 1 uit Utrecht met 4-9 verloren. Bij de Franekers blonk Bram Parlevliet uit. De Leeuwarder won al zijn drie enkelpartijen en aan de zijde van David Dijkhoff ook de dubbel. Arnold Terpstra, invaller Bertil Witvoet en Dijkhoff kwamen verder niet tot winst. FTTC 1 blijft vierde. Na een kort herfstreces is koploper Vriendenschaar 1 uit Gouda in tafeltenniscentrum de Driesprong de volgende opponent.

FTTC 2 leed in Assen zijn vijfde opeenvolgende nederlaag in de lopende najaarscompetitie. Assen 3 was in de Drentse hoofdstad met 7-3 te sterk. Eelke Cramer en Henk Jansma noteerden beiden één enkelzege. Cramer was met Jan Dirk Jansma succesvol in de dubbel. Bij FTTC 3 (regionale 1e klasse) viel het kwartje de andere kant op: de mannen boekten de eerste overwinning van het seizoen. Douwe Reitsma bleef ongeslagen, ook in de dubbel met Rudie van der Kooij. Laatstgenoemde won net als Jan Bosgra één enkelpotje. FTTC 3 is eventjes verlost van de hekkensluiterpositie.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) beet vrijdagavond tegen Drachten 2 in het stof: 3-7. Laszlo Handl (2) en Ronald van der Meer (1) verzorgden de Franeker puntenproductie. In de regionale 5e klasse trad FTTC 5 zonder de schier onverslaanbare Durk Boersma aan tegen het Leeuwarder Ready 4. Ook zonder hun kopman sleepte de lijstaanvoerder een overwinning uit het vuur: 6-4. Thom Schuitmaker, Maxim van den Bos en invaller Milan Faber deden niet voor elkaar onder: alle drie tekenden voor twee enkelzeges.

Jeugdteams
Het eerste jeugdteam, de afgelopen drie seizoenen kampioen en opgeklommen tot de 1e klasse FlexMatch, heeft de smaak te pakken. Nadat de eerste wedstrijd werd verloren, geven de jongemannen alleen maar gas. Dat resulteerde dit weekend in de vierde overwinning op rij. In Harkstede versloegen ze Argus 1 met 4-6. Djovanny Nieuwland won al zijn partijen. Milan Faber was goed voor twee overwinningen en won samen met Nieuwland in vijf games de dubbel.

FTTC 2 (3e klasse FlexMatch) verloor met omgekeerde cijfers van Argus 2: 6-4. Rogier de Haan scoorde 100%, Bas Elsinga scoorde het vierde punt. Bij de TableStars won FTTC 3 met 2-3 van Midstars 3, ondanks het feit dat geen van beide FTTC’ers een partij wist te winnen: de tegenstander kwam opdagen met slechts één speler. Dat is een heel gereis voor slechts acht games…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *