Jeugd FTTC 1 verrast Drentse koploper

De afgelopen competitieronde was er voor de Franeker tafeltennisclub één van extremen: van een 10-0 overwinning tot een 0-10 nederlaag. Beide eerste teams wonnen echter.

Seniorenteams
FTTC 1, middenmoter in de landelijke 2e divisie, toog zaterdag naar de nationale hoofdstad voor een treffen met het iets lager geklasseerde Amsterdam ’78 1. De wedstrijd was meteen los: de eerste vijf partijen liepen uit op een vijfgamer. De Franeker senioren wisten de 2-3 voorsprong vervolgens nog iets uit te bouwen en wonnen uiteindelijk met 5-8. Deze tweede competitiezege op rij kwam tot stand dankzij Bram Parlevliet (3), Arnold Terpstra (2), David Dijkhoff (1) en Henk Jan Wils (1). Parlevliet en Dijkhoff wonnen opnieuw hun dubbel. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 het Utrechter SVE 1.

In de noordelijke 1e divisie gaat het hekkensluiter FTTC 2 niet voor de wind. Afgelopen weekend trokken de mannen ook in de vierde competitiewedstrijd aan het kortste eind. Ditmaal was Emmen 1 met 8-2 te sterk. Henk Jansma en Eelke Cramer zorgden voor nog wat geel-blauw op het scorebord. Iets wat FTTC 3 niet voor elkaar kreeg. Tegen Dokkum 2 waren de heren vrijwel kansloos: 10-0. FTTC 3 bungelt onderaan in de regionale 1e klasse.

FTTC 4, runner-up in de regionale 3e klasse, speelde vrijdag in Oudega gelijk tegen ODI 2: 5-5. Jan Hartkamp bleef ongeslagen, Laszlo Handl sleepte de overige twee punten uit het vuur. In de regionale 5e klasse liet FTTC 5 (kopman Durk Boersma, Thom Schuitmaker en Maxim van den Bos) spierballen zien. Tegenstander ODI 3 wist maar drie games te winnen en verloor afgetekend met 0-10. FTTC 5 gaat op bijna de helft van de competitie ruim aan kop.

Jeugdteams
Promovendus FTTC 1 (1e klasse FlexMatch) beleefde zaterdag in eigen zaal een valse start. Koploper De Treffers ’70 1 uit Klazienaveen kwam vlot op een 0-2 voorsprong. Daarna was het de beurt aan de Franekers, die onder aanvoering van jeugdclubkampioen Djovanny Nieuwland de wedstrijd lieten kenteren. Na een 3-3 tussenstand won FTTC 1 met 6-4. Nieuwland won driemaal, Milan Faber tweemaal en samen met Nieuwland de dubbel.

In de 3e klasse FlexMatch boekte FTTC 2 zijn tweede zege van het seizoen. GTTC Groningen 2 werd in tafeltenniscentrum de Driesprong met 6-4 verslagen. Met drie enkelspeloverwinningen was Rogier de Haan de grote man aan Franeker zijde. Bas Elsinga (2) en Janno Dijkstra (1) maakten er een half dozijn punten van. In de TableStars-competitie verloor FTTC 3 tweemaal met 2-3. Luuk Jesse de Wit (2) en Jolijn de Haan (1) wonnen enkelpartijen. Samen met Lotte Vijver won De Haan ook een dubbelspel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *