Terug naar Oegstgeest: eerste zege senioren FTTC 1

De senioren van FTTC 1 weten weer wat winnen is. In Oegstgeest versloegen zij Pecos 2, anderhalf jaar geleden ook de tegenstander, met 4-9. Oud-eredivisionist Henk Jan Wils maakte zijn FTTC-debuut. Net als teamgenoten Bram Parlevliet, David Dijkhoff en Rob Seldenrijk won hij twee enkelspelen. Parlevliet en Dijkhoff verzilverden in de afsluitende dubbel het negende punt. Na drie wedstrijden staat FTTC 1 derde in de landelijke 2e divisie. Over twee weken is SVE 1 uit Utrecht de volgende opponent.

In de noordelijke 1e divisie verloor FTTC 2 opnieuw. Ditmaal was Buitenpost 2 de Franekers de baas: 2-8. Henk Jansma sleepte twee punten uit het vuur. FTTC 3 (regionale 1e klasse) beleeft tot dusver een zeer constant seizoen: voor de derde keer op rij werd met 6-4 verloren. Rudie van der Kooij was wederom van waarde met twee enkelspelzeges en winst in de dubbel met Douwe Reitsma.

Twee klassen lager incasseerde FTTC 4 (regionale 3e klasse) zijn eerste nederlaag van het seizoen. In tafeltenniscentrum de Driesprong was Dokkum 4 met 4-6 een heel klein maatje te groot. Laszlo Handl was met twee enkelzeges de uitblinker aan Franeker zijde. In de regionale 5e klasse verstevigde FTTC 5 zijn koppositie. Het Leeuwarder DOV 2 won slechts twee games en werd met 10-0 verslagen. Durk Boersma behield zijn ongeslagen status. Ook Jelle Smits en Maxim van den Bos scoorden deze wedstrijd honderd procent.

Jeugdteams
Promovendus FTTC 1 heeft zich dankzij een 7-3 overwinning op Actief 2 uit Eelde genesteld in de middenmoot van de 1e klasse FlexMatch. Djovanny Nieuwland (3), Milan Faber (2) en Thijs van der Horst (1) scoorden de punten. Milan en Djovanny wonnen ook de dubbel. Een ware thriller: 13-11, 15-17, 11-6, 6-11, 12-10. Wat minder voortvarend ging het met FTTC 2 (3e klasse FlexMatch). De jonge klokkendieven verloren in eigen huis met 1-9 van Reflex’65 1 uit Hoogeveen. Bas Elsinga redde de eer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *