Nipte nederlaag voor drietal FTTC 1

Vier overwinningen, drie nederlagen: dat is voor FTTC de balans van de tweede ronde van de najaarscompetitie.

Seniorenteams
Het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub heeft opnieuw averij opgelopen. In eigen zaal was Tempo-Team 4 uit Amsterdam met 6-7 net te sterk voor de klokkendieven, die noodgedwongen met een man minder aantraden. Arnold Terpstra en Bram Parlevliet wonnen beiden twee enkelspelen. David Dijkhoff verzilverde één enkel en samen met Parlevliet de dubbel. Zaterdag speelt FTTC 1 in Oegstgeest tegen Pecos 2. Beide teams bevinden zich in de kolkende kelder van de landelijke 2e divisie.

Ook FTTC 2 (noordelijke 1e divisie) kreeg voor de tweede keer op rij klop. GTTC 2 reed na enkele uurtjes tafeltennis met een big smile en een 4-6 overwinning huiswaarts. Aan Franeker zijde bleef Jan Dirk Jansma ongeslagen. Eelke Cramer toverde het vierde punt op het wedstrijdbord. Henk Jansma was onfortuinlijk. FTTC 3 (regionale 1e klasse) liep dit weekend eveneens tegen een nederlaag aan: YOS 1 uit Ysbrechtum won met 4-6. Rudie van der Kooij schitterde: hij won drie enkelspelen. Jan Bosgra tekende voor het vierde punt.

En dan zowaar heuglijk nieuws: er zijn ook FTTC-teams die wél winnen. FTTC 4 bijvoorbeeld. Woensdag wonnen de heren in Leeuwarden met 3-7 van Ready 3. Ronald van der Meer was niet te vermurwen en sloot drie enkelpartijen winnend af. Dankzij deze zege heeft FTTC 4 zicht op de koppositie in de regionale 3e klasse. FTTC 5 won opnieuw met 3-7. Ditmaal van Bergum 2. Durk Boersma bleef andermaal ongeslagen. Jeugdspeler Milan Faber viel succesvol in en trok tweemaal aan het langste eind. FTTC 5 bezet de tweede plek in de regionale 5e klasse.

Jeugdteams
In Appingedam boekte promovendus FTTC 1 (jeugd) zijn eerste overwinning in de 1e klasse FlexMatch. DTTC’78 1 werd met 3-7 aan de kant gezet. Milan Faber en Djovanny Nieuwland bleven in het enkel- én dubbelspel ongeslagen. Thijs van der Horst had kansen, maar greep helaas driemaal mis. FTTC 2 (3e klasse FlexMatch) versloeg Dedemsvaart 1 met 2-8. Janno Dijkstra won driemaal. Bas Elsinga en Rogier de Haan voegden beiden twee punten toe. Ook de dubbel (Bas/Janno) werd een prooi voor de jeugdige Franekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *