Blik op de competitie: Super Saturday in Franeker

De op één na laatste ronde van de najaarscompetitie is in aantocht. Voor de meeste competitieteams van FTTC staat er de komende dagen nog heel wat op het spel.

In de landelijke 2e divisie staan de senioren van FTTC 1 stevig op de tweede plek. De achterstand op koploper Vriendenschaar 2 bedraagt vijf punten. Zaterdag ontvangt de Franeker promovendus HBC 1 uit Heemstede, een team dat nog voor lijfsbehoud strijdt.

Sieds Tjepkema
Sieds ‘Tjep’ Tjepkema (FTTC 2).

Spannender wordt de thuiswedstrijd van FTTC 2 tegen Assen 2. De achterstand op de Drentse lijstaanvoerder in de noordelijke 1e divisie is slechts twee punten. Uit werd met 6-4 gewonnen van Assen 2, dus wie weet wat er dit seizoen nog in het vat zit voor de verrassend presterende Franeker reserves. Zaterdag staan voor FTTC 2 Harry van den Berg, Sieds Tjepkema en Richard Heeres achter de tafel.

Voor hekkensluiter FTTC 3 gloort er na de 10-0 nederlaag van degradatieconcurrent Ready 2 een week eerder weer een sprankje hoop in de regionale 1e klasse. Tegenstander ANJA 1 is echter niet mals. Wat heet: de uitwedstrijd werd voor de FTTC’ers een fiasco (10-0). Positief punt: veel minder dan dat kan het zaterdag niet gaan.

FTTC 4 geniet nog steeds van de koppositie in de regionale 2e klasse, maar voelt al een tijdje de hete adem van Buitenpost 3. Zeven punten bedraagt de voorsprong op de Wâldpiken, maar die hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. In zijn laatste wedstrijd van dit seizoen zal FTTC 4 donderdagavond in eigen zaal dus een puik resultaat moeten neerzetten tegen Lemmer 1 (met of zonder kopman Hans Vlig).

De jeugd van FTTC 2, nummer drie in de regionale 2e klasse, reist zaterdag naar Groningen voor het treffen met Vinkhuizen 2. Thuis versloegen de Franeker jongelingen de Groningers met 6-4.

FTTC 5 en de Table Stars-talenten komen deze week niet in actie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *