FTTC 1 wint en kan nog kampioen worden

De laatste Super Saturday in tafeltenniscentrum de Driesprong eindigde in een nieuwe overwinning voor FTTC 1, een debacle voor FTTC 2 en een nipte zege voor FTTC 3.

Frans van den Berg (archieffoto).
Frans van den Berg (archieffoto).

Promovendus FTTC 1, de nummer twee van de landelijke 2e divisie, ontving nummer drie HBC 1 uit Heemstede. Tijdens de woelige wedstrijd sijpelde het nieuws door dat koploper Vriendenschaar 2 een ‘uitglijder’ had gemaakt tegen de hekkensluiter (5-5). Op dat moment stonden de Franekers met 6-1 voor. Die konden echter niet doordrukken naar 9-1: de wedstrijd eindigde in 7-3. De ongeslagen FTTC’er Frans van den Berg was de gevierde man. Komende zaterdag moet FTTC 1 in Assen vier punten meer scoren dan Vriendenschaar 2 om kampioen te worden. Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in tafeltennisland.

FTTC 2 had twee wedstrijden voor het competitie-einde nog kans op de titel in de noordelijke 1e divisie. Koploper Assen 2 maakte echter hardhandig een einde aan de sportieve droom van de Franekers: 1-9. Een dramatisch resultaat waar ook provinciegenoot en titelkandidaat Delta Impuls 1 niet blij mee zal zijn. Harry van den Berg zette het enige Franeker punt op het naar één kant overhellende scorebord. Komende vrijdag is de laatste wedstrijd (tegen Argus 1) er één om des keizers baard.

FTTC 3 wist na zeven zegeloze wedstrijden op rij zowaar weer eens te winnen. ANJA 1 was het kind van de rekening. De Twijzelerheiders verloren met 6-4. Dankzij de overwinning hebben de Franekers op de valreep de laatste plaats in de regionale 1e klasse verlaten. Wellicht kunnen ze zich in deze klasse toch nog handhaven. Douwe Reitsma bleef ook in deze wedstrijd overeind (3). Rudie van der Kooij (2) en Jan Bosgra (1) completeerden het zestal winstpunten.

Voor FTTC 4 (regionale 2e klasse) zit het seizoen erop. Tegen Lemmer 1 werd donderdag een 8-2 zege geboekt. Raymond Stodel was niet te verslaan. Junioren Henk Jansma en Lennart Keuning deden het beiden met twee overwinningen eveneens uitstekend. De mannen van FTTC 4 zijn nog steeds koploper, maar zitten in de wachtkamer: als Buitenpost 3 woensdag zijn inhaalwedstrijd tegen Lemmer 1 met minimaal 7-3 wint, zijn de Franekers de klos. En dat zou zuur zijn.

De jeugd van FTTC 2 versloeg in Groningen Vinkhuizen 2 met 3-7. Daardoor zullen de jonge klokkendieven waarschijnlijk eindigen op de derde plek in de regionale 2e klasse. Een prima prestatie, aangezien dit team ruim een jaar geleden nog regionale 5e klasse speelde. In Groningen bleef Pieter Miedema ongeslagen. Robin Simon won tweemaal, terwijl Jasper Bosch eenmaal de felicitaties in ontvangst nam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *