FTTC 1 net geen kampioen landelijke 2e divisie

Voor de wedstrijdteams van de Franeker tafeltennisclub zit de najaarscompetitie erop. Dit seizoen leverde slechts één kampioenschap op: de Table Stars-jeugdtalenten van FTTC 1 veroverden de titel in de provinciale duocompetitie.

fttc1feest
Na een prima seizoen een welverdiend biertje voor nummer 2 FTTC 1. Inclusief geroofde beker.

De senioren van FTTC 1 kijken terug op een bijzonder seizoen. In het voorjaar promoveerden ze naar de landelijke 2e divisie (waarmee ze het hoogst spelende Friese team zijn), waarin ze tot en met de laatste ronde om de eerste plek streden. Zaterdag moest Assen 1 met 0-10 worden verslagen om kampioen te worden. Dat bleek iets te veel van het goede: de Franekers (Frans van den Berg 3, Arnold Terpstra 2, Bram Parlevliet 2, Jan de Haan reserve) bleven steken op 3-7 en zagen Vriendenschaar 2 uit Gouda met twee punten verschil de titel pakken. Komend voorjaar mag FTTC 1 het opnieuw proberen in de landelijke 2e divisie.

Promovendus FTTC 2 is dit seizoen als nummer drie geëindigd in de noordelijke 1e divisie. Deze knappe prestatie betekent directe handhaving. Vrijdagavond werd in de laatste wedstrijd Argus 1 uit Harkstede nog met 6-4 verslagen. Martijn van der Heide, Richard Heeres en André Hoekstra hebben hun competitiebatjes inmiddels om verschillende redenen aan de wilgen gehangen, dus FTTC 2 zal er komend voorjaar heel anders uitzien.

In de regionale 1e klasse heeft FTTC 3 het seizoen afgesloten op de voorlaatste plaats. De kans op degradatie is groot. Voor FTTC 4 (regionale 2e klasse) is de teleurstelling enorm: na bijna het hele seizoen koploper te zijn geweest werden de mannen in de allerlaatste (inhaal)wedstrijd nog voorbijgesneld door Buitenpost 3. In de regionale 3e klasse viel het doek voor FTTC 5.

In de duocompetitie liet FTTC 1 er geen misverstand over bestaan welk Table Stars-team het sterkst is: Ruben Handl-Vigh, Ids Koster en Ian Bervoets ondervonden zaterdag nog wel enige hinder van Buitenpost 1, maar werden uiteindelijk kampioen. Ook FTTC 2-jeugd besloot het seizoen met een overwinning. Jasper Bosch, Pieter Miedema en Robin Simon versloegen in eigen huis Delta Impuls 2 uit Heerenveen met 7-3 en eindigden daarmee in de regionale 2e klasse op een keurige derde plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *