Competitieteams FTTC doen goede zaken

Outdoor algemeen

De Franeker tafeltennisclub heeft over competitiesucces vooralsnog niet te klagen. In de tweede ronde van de najaarscompetitie moesten zes van de zeven teams aan de bak. En alle zes wonnen.

Terp zoekt bat.

Blikvanger FTTC 1 versloeg een week geleden GTTC Groningen 1 met 7-3. In Kampen moest het zaterdag tegen Kampenion 1 genoegen nemen met een punt minder (4-6), maar opnieuw werd gewonnen. Arnold Terpstra (2), Frans van den Berg (2) en debutant David Dijkhoff (1) zorgden voor de enkelzeges. Ook de dubbel (Van den Berg/Terpstra) leverde een winstpunt op. FTTC 1 draait mee in de top van de landelijke 2e divisie. Komende zaterdag ontvangt het in tafeltenniscentrum de Driesprong Scylla 3 uit Leiden.

De echte eyecatchers na twee competitieronden zijn eigenlijk het tweede en derde seniorenteam. Beide teams begonnen vorige week met een 9-1 overwinning en voegden daar deze week een 8-2 zege aan toe. FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) deed dat dinsdag in Assen: Oost 1 was niet opgewassen tegen de Franeker titelkandidaat. Douwe Reitsma en Richard Heeres bleven allebei ongeslagen, Sieds Tjepkema verloor eenmaal.

Maar het is vooral FTTC 3 dat opzien baart. In het voorjaar werden de mannen kampioen in de regionale 2e klasse, nu staan ze (samen met Drachten 1) fier aan kop in de regionale 1e klasse. Mede dankzij de 8-2 overwinning op Dokkum 2 afgelopen donderdag. Roerganger Raymond Stodel wees zijn toegewijde teamgenoten de weg door zelf al zijn enkels te winnen. De genetische overeenkomsten tussen Jan Dirk Jansma en zoon Henk spreken uit hun persoonlijke resultaten: beiden wonnen tweemaal.

FTTC 4 begon enigszins meesmuilend aan zijn competitiewedstrijd tegen Dokkum 4. Door een ziektegeval konden slechts twee spelers van dit Franeker team spelen. Toch presteerden Jan Bosgra en Rudie van der Kooij het bijna onmogelijke: met zijn tweetjes met 7-3 zegevieren. De maximale score dus. En die uitslag kwam goed uit, anders had FTTC nu al mogen kennismaken met de krakende krochten van de regionale 2e klasse.

Ook het soms geplaagde FTTC 5 (regionale 3e klasse) weet weer wat winnen is. In Leeuwarden werd Ready 4 met 4-6 over de bonkige knie gelegd. Ternauwernood, maar toch. Man of the match werd Franeker Amnoi Tampa, die zonder verliespartij bleef. Hardcoreverdediger Jan Hartkamp scoorde twee punten en ook werd de dubbel in winst omgezet.

In eigen zaal versloeg het eerste jeugdteam zaterdagmiddag Argus 4 met 6-4. De eerste teamzege van dit seizoen. FTTC 1 haakt voorzichtig aan bij de middenmoot van de regionale 2e klasse. Het tweede jeugdteam kwam niet in actie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *