FTTC 1 na derde zege medekoploper in landelijke 2e divisie

De tafeltennissers van FTTC 1 zijn sinds zaterdag medekoploper in de landelijke 2e divisie. Hekkensluiter Scylla 3 werd in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong met 7-3 verslagen. FTTC-kopman Frans van den Berg bleef tegen de Leidenaren ongeslagen. Bram Parlevliet en David Dijkhoff verloren beiden eenmaal. Komende zaterdag staat de topper tegen collega-koploper Disnierats 2 uit Hoorn op het programma. De Franekers spelen dan opnieuw een thuiswedstrijd.

Ook FTTC 2 blijft winnen, al boekte de koploper in de noordelijke 2e divisie zaterdag een benauwde 6-4 zege op DTTC’78 1 uit Appingedam. Harry van den Berg behield zijn ongeslagen status, Douwe Reitsma verloor die juist (twee enkelspelnederlagen). Douwe van der Wal zorgde voor twee enkelzeges. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Buitenpost 2. Een week daarna volgt het treffen tegen dé titelconcurrent: Dokkum 1.

FTTC 4 versloeg donderdag Buitenpost 4 met 7-3 en nestelde zich daarmee stevig in de middenmoot van de 2e klasse. Met driemaal winst was Jan Bosgra de man van de wedstrijd. In de 3e klasse kreeg FTTC 5 voor de billen: ODI 2 uit Oudega was met 1-9 te sterk. FTTC’er Amnoi Tampa redde de spreekwoordelijke eer.

De jeugdteams van FTTC (beide uitkomend in de 2e klasse) beleefden een tweeluik in Assen. Assen 2 versus FTTC 1 eindigde in een 8-2 overwinning voor de Drenten. Jasper Bosch en Pieter Miedema pakten beiden een punt. FTTC 2 speelde 5-5 tegen Assen 3. Ids Koster (2), Sam Blits (1) en Ruben Handl-Vigh (1) scoorden allen punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *