FTTC 1 houdt schade beperkt in landelijke topper

Arnold Terpstra.

In de landelijke 2e divisie stond zaterdag de topper tussen koplopers FTTC 1 en Disnierats 2 op het programma. Vooraf werd rekening gehouden met een nederlaag tegen de favoriete Noord-Hollanders. En die kwam er ook, al hielden de Franekers de schade beperkt: 4-6.

Even leek het erop dat FTTC 1 volledig zou worden gestript (1-5). Vooral de met een Disneyachtige achternaam gezegende Hoornse kopman Marco van Elferen, de nummer 45 van Nederland, was een klasse apart. Arnold Terpstra (2), Bram Parlevliet (1) en David Dijkhoff (1) hielden de hoop echter levend. De komende tegenstander is het Amsterdamse US 1, dat samen met FTTC 1 tweede staat.

Harry van den Berg (archieffoto).

FTTC 2 deed bijzonder goede zaken. Nadat titelconcurrent Dokkum 1 een avond eerder onverwacht met 3-7 was onderuitgegaan, trok de Franeker lijstaanvoerder in de noordelijke 2e divisie onbarmhartig van leer tegen Buitenpost 2: 9-1. Harry van den Berg en Richard Heeres verloren ook in deze wedstrijd geen enkele enkelpartij. Van den Berg won bovendien samen met Sieds Tjepkema, die het enige Franeker verliespunt liet optekenen, de dubbel. Komende vrijdag zal FTTC 2 in het uitduel tegen Dokkum 1 proberen de nu al riante voorsprong uit te bouwen.

FTTC 3, koploper in de regionale 1e klasse, kon bijkomen van alweer een competitieloze week. Op regionaal gebied namen FTTC 4 en FTTC 5 de honneurs waar. Beide seniorenteams deden dat met verve. FTTC 4 versloeg Drachten 3 met 7-3 en klom daardoor naar de tweede plaats in de regionale 2e klasse. Grote man was Rudie van der Kooij, die ongeslagen bleef. Een klasse lager boekte FTTC 5 een broodnodige overwinning: Delta Impuls 6 werd met een 8-2 nederlaag teruggestuurd naar Heerenveen. Jan Hartkamp en Amnoi Tampa wonnen beiden driemaal. Ronald van der Meer noteerde zijn eerste individuele zege in deze najaarscompetitie.

Ook de twee jeugdteams van de Franeker tafeltennisclub deden het goed. In het eigen tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg eindigde de wedstrijd van FTTC 1 (regionale 2e klasse) tegen Actief Vries 1 in evenwicht: 5-5. Nils Aukema bleef ongeslagen, Kim Antonisse zorgde voor de overige twee winstpunten. FTTC 2, actief in dezelfde competitieklasse, zegevierde in het treffen met OLDAMBT 2. Sam Blits maakte de blits met drie enkelzeges. Ruben Handl-Vigh en Ids Koster trokken beiden eenmaal aan het langste eind.

Mobile & Tablets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *