David Dijkhoff en Pieter Miedema nieuwe clubkampioenen FTTC

David Rudie
David Dijkhoff (A) en Rudie van der Kooij (B). Een foto van Pieter Miedema volgt.

Het is inmiddels een goede gewoonte: twee weken voordat de competitie begint, houdt de Franeker tafeltennisvereniging haar clubkampioenschappen. Een ideale gelegenheid om extra wedstrijdritme op te doen en om elkaar de maat te nemen. Vrijdagavond bonden jeugdleden en senioren de strijd aan in tafeltenniscentrum de Driesprong. En dat leverde verrassende clubkampioenen op.

In de A-klasse werd vooral gekeken naar de mannen van FTTC 1 (landelijke 2e divisie), die seizoen na seizoen kampioen zijn geworden en inmiddels de teamtop 20 van Nederland in zicht hebben. Grote favorieten Frans van den Berg en Jan de Haan ontbraken op het bal. Teamgenoten Arnold Terpstra en Bram Parlevliet waren wel van de partij. Beiden redden het uiteindelijk echter niet tegen David Dijkhoff. Het 18-jarige Leeuwarder trainingsbeest (voor TTV Appelscha 1 uitkomend in de landelijke 3e divisie, maar al jaren trainend bij FTTC) veroverde in de finale tegen Parlevliet (3-2) verrassend voor de eerste keer de algemene FTTC-clubtitel.

In de B-seniorenklasse stonden twee oud-kampioenen in de finale. Daarin was Rudie van der Kooij ditmaal te sterk voor zijn FTTC 3-teamgenoot (regionale 1e klasse) Douwe Reitsma. Bij de jeugd zorgde Pieter Miedema (FTTC 2) voor een verrassing. De jeugdige Franeker verwees Nils Aukema (die het presteert om na lange tijd geen tafeltennis weer prima te spelen) en teamgenoot Robin Simon naar respectievelijk plek twee en drie.

Over twee weken start de tafeltenniscompetitie. De senioren van FTTC 1 zijn ambitieus en achten het niet onmogelijk om het clubrecord (uit de jaren negentig) te gaan evenaren: opnieuw kampioen worden en promoveren naar de landelijke 1e divisie, één tree onder de absolute top van Nederland: de eredivisie. FTTC komt in de najaarscompetitie uit met vijf seniorenteams en drie jeugdteams.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *