De Haan onttroond op Friese kampioenschappen tafeltennis 2011

Zaterdag was sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden het strijdtoneel van de Friese kampioenschappen tafeltennis. In de hoofdstad slaagde Jan de Haan er niet in opnieuw kampioen te worden. Samen met clubgenoot Martijn van der Heide prolongeerde hij wel de dubbeltitel. Met twee Friese enkeltitels en twee dubbeltitels waren de FK voor FTTC redelijk succesvol.
 
Al in de poulefase bleek De Haan niet in blakende vorm te verkeren, waarna in de halve finale van de B/C-klasse voormalig FTTC’er Arnoud Meijer met 3-0 duidelijk te sterk was. In een spannende finale won de 26-jarige Fries om útens, tegenwoordig uitkomend voor Hilversum maar op de FK spelend voor TTV Dokkum, vervolgens ook van FTTC-speler Arnold Terpstra (4-2), die vorig jaar eveneens verliezend finalist was.
 
In de D-klasse stonden twee FTTC’ers tegenover elkaar. Na een moeizame eerste game sloeg André Hoekstra toe en veroverde hij ten koste van Sieds Tjepkema de Friese titel (3-1). In de G-klasse werd Sije de Graaf met overmacht kampioen, terwijl Melle de Boer – die ’s ochtends dubbelkampioen was geworden met Peter Derkx – het in de finale van de H-klasse net niet kon redden.
 
Bij de jeugd was succes weggelegd voor Wesley de Jong. Onder begeleiding van coach Willem de Vries drong hij op knappe wijze door tot de enkelfinale van de jongens pupillen. Een finale die hij met 3-0 verloor. Ook in de dubbel moest Wesley genoegen nemen met zilver.

Alle uitslagen
http://www.ttvreadyleeuwarden.nl/index.php/friese-kampioenschappen-2011

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *