Start voorjaarscompetitie

Terwijl de spelers van FTTC 1 (zonder de naar US Amsterdam vertrokken Jan de Haan) nog aan hun vorm sleutelen, begonnen de regionale seniorenteams afgelopen week aan de voorjaarscompetitie. Ze boekten wisselende resultaten.

Het naar de 2e klasse gepromoveerde FTTC 2 boekte een verdienstelijk 5-5 gelijkspel tegen Drachten 2. Jan Hartkamp trok de kar met twee overwinningen, Rudie van der Kooij en Douwe van der Wal volgden met beiden één enkelzege. Ook de dubbel was een prooi voor de Franekers.

In de 3e klasse ging FTTC 3 hard onderuit. Ready 4 was met 10-0 veel te sterk. Niet vreemd, aangezien de Leeuwarders in een hogere competitieklasse zeker niet zouden misstaan. Jan Koster, Arjan Zijlstra en Johannes Tigchelaar likken hun wonden.

Promovendus FTTC 4 kwam in de 4e klasse met een 8-2 overwinning tegen Ready 6 voortvarend uit de startblokken. Sije de Graaf (de kersverse Fries kampioen in de G-licentieklasse) en Bertil Witvoet bleven ongeslagen, al verloren ze de dubbel. Jan Venema morste ook een puntje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *